Brudd i forhandlingene om Fritids- og aktivitetsavtalen

Publisert

Barn ser på Hakkebakkeskogen-forestilling i Dyreparken i Kristiansand

Kristiansand Dyrepark Foto: Adam Read@Visit Sørlandet.

Norsk Arbeidsmandsforbund brøt torsdag 6. juni forhandlingene om Fritids- og Aktivitetsavtalen. Avtalen går nå til mekling.

Forhandlingsleder for Norsk Arbeidsmandsforbund uttaler på forbundets nettsider at de organiserte ved Kristiansand Dyrepark har "over tid blitt forskjellsbehandlet ved at de har fått dårligere lønnsvilkår enn de som er uorganisert"

Et portrettbilde av en mann i dress som står foran en trapp og ser mot kamera. Foto.

Magne Kristensen, direktør for arbeidslivspolitikk i NHO Reiseliv. Foto: Per Sollerman

– Dette er ikke korrekt. I årets forhandlinger fikk alle tilbud om lik lønnsjustering, men dette takket forbundet på vegne av de organiserte ansatte, nei til, sier forhandlingsleder og direktør for arbeidslivspolitikk i NHO Reiseliv, Magne Kristensen. 

– Beklagelig og uheldig

NHO Reiseliv reagerer på at forhandlingene om Fritids- og Aktivitetsavtalen, som er opprettet ved flere dyreparker, fornøyelsesparker, bowlinganlegg, badeanlegg og treningssenter, nå brukes til å forhandle lokale lønns- og arbeidsvilkår for de organiserte ansatte ved Kristiansand Dyrepark.

Norsk Arbeidsmandsforbund har nå varslet plassoppsigelse. Det vil bety en mulig streik for samtlige organiserte ansatte i bedriftene som er bundet av Fritids- og Aktivitetsavtalen, for forhold som kun omhandler Kristiansand Dyrepark.

– Dette er beklagelig og uheldig. Lokale tvister skal behandles lokalt i henhold til Hovedavtalens bestemmelser om dette, sier Kristensen. 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: