Kurt Olsen Karsten, Mersmak i Skien: – Vi markedsfører oss i sosiale medier

#205

Kurt Olsen, Mersmak i Skien. Foto: Ketil Hardy.

– Det er viktig at de ansatte er selvstendige og at de tør å komme med forslag til hvordan Mersmak i Skien kan utvikle seg videre.

Mersmak i Skien

Hva er viktig for deg som leder av Mersmak i Skien?

Det er viktig for meg at vi hele tiden utvikler oss, samtidig som vi klarer å holde på det som har blitt bygget opp gjennom 10 år. Med kvalitet i alle ledd har jeg stor tro på at vi vil lykkes i årene som kommer.

Er det noe du vil trekke frem som du har lykkes med som leder?

Jeg ønsker å trekke frem jobben jeg har gjort det året som leder av Mersmak i Skien. Parallelt med å organisere en av Norges største matfestivaler, har jeg jobbet hardt med å få Mersmak i Skien til å ha flere ben å stå på. Mersmak vil komme med en serie med produkter i norsk dagligvare som er produsert av lokale Telemarksprodusenter. 

Hvilke egenskaper vektlegger du når du skal ansette nye medarbeidere?

I møte med potensielle medarbeidere, vil primærfokuset ligge på om vedkommende har den berømte x-faktoren. Er denne av et kaliber som jeg ser vil kunne bidra til å bedre teamet vårt ytterligere, vil dette vært utslagsgivende. Hva vedkommende kommer med av utdannelse som kommer overens med stillingsbeskrivelsen, har selvsagt litt å si, men hovedsaklig er det personligheten til mennesket jeg møter som spiller inn. 

Hva gjør Mersmak i Skien for å bidra til et bærekraftig reiseliv?

Frem til nå har vi jobbet aktivt med å skape en spennende festival som er interessant for tilreisende, og ikke bare de lokale. Vi ser nå at hotellene i Grenland er fulle under festivalen. Vi jobber også med å være et senter for lokale matprodusenter i Telemark.

– Reiseliv og lokalmat henger sammen, og på dette området har Telemark mye å hente.Kurt Olsen Karsten

Har du en morsom historie å fortelle fra et møte med en gjest?

I forkant av festivalen i fjor booket vi et band med en trio som heter The Sirenettes. De skulle spille lørdag under festivalen. En av vokalistene kontaktet meg på forhånd og fortalte at hun hadde brukket foten på ferie. Hun var redd de måtte avlyse, men jeg svarte at det var godt hun ikke skulle spille fotball. Noen uker før festivalen ble bandet intervjuet av både lokalradio og lokalavis, der utfordret Elisabeth Karsten, som hadde brukket foten, meg til å bære henne opp og ned fra scenen under konserten. Som dere kan se på bildet øverst i saken ble dette gjort. Det var kjærlighet ved første blikk, og 10. juni i år giftet vi oss.

Hva er det beste med å være medlem av NHO Reiseliv?

Det beste med å være medlem i NHO Reiseliv er tilgangen til et stort nettverk, varer og tjenester. Dette er ting man som liten bedrift ikke hadde hatt tilgang til uten medlemskap.

Hva gjør dere for å være synlige i digitale kanaler, har du noen tips å dele?

Vi jobber aktivt hver eneste dag med både Facebook og Instagram. Vi har et godt samarbeid med Medielinjen på Hjalmar Johansen VGS. Det er utrolig nyttig for oss. For ungdommen kan utrolig mye om sosiale medier. Vi bruker en del tid på å publisere filmer på sosiale medier istedenfor kun bilder

Bruk #norgesferie på Instagram :-).

Beskriv din beste #norgesferie 

Min beste Norgesferie var for meg ganske overraskende. For noen år tilbake tok jeg med meg noen venner hjem til bygda jeg har vokst opp i, Sande i Sunnfjord. Jeg har aldri tenkt på hjemstedet mitt som et fint sted. Men når jeg hadde med meg mine venner så oppdaget jeg hvor fantastisk flott Sogn og Fjordane er. Jeg så rett og slett hjemstedet mitt med nye øyne. Det er vakre fjell, fjorder og fossefall. Jeg anbefaler alle å ta seg en tur til vakre Sogn og Fjordane.

 

Se også:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: