Vegard Hansson, Mineralparken: – Det viktigste er å samarbeide med andre reiselivsbedrifter

#205

Vegard Hansson, Mineralparken.

Vegard Hansson, daglig leder av Mineralparken på Evje, turte å satse på et nytt segment. Nå har parken blitt en oase for barnefamilier.

Mineralparken

Hva er viktig for deg som leder av Mineralparken?

Noe av det viktigste er å samarbeide med andre reiselivsbedrifter i vårt område, for å gjøre det til et reisemål i utvikling. Det er også viktig å ta vare på de gjestene vi allerede har, og som kommer tilbake til oss hvert år. På denne måten har vi klart å bli store på gjenkjøp, spesielt fra vårt eget distrikt.

Er det noe du vil trekke frem som du har lykkes med som leder?

For syv år siden foretok vi en snuoperasjon der vi byttet kundesegment og peilet oss inn på barnefamilier i stedet for pensjonistgrupper i høysesongen. I dag fremstår parken som en aktivitets- og familiepark og blir betegnet som en oase for barnefamilier, noe jeg er meget fornøyd med. Derfor våger vi oss i år på det samme, altså å satse på en et nytt segment. Denne gangen på skuldersesongene. 

Hvilke egenskaper vektlegger du når du skal ansette nye medarbeidere?

Jeg setter stor pris på at de har evner og kunnskap jeg selv ikke har. Det kommer an på hvilken arbeidsoppgave den enkelte skal ha, men generelt vil jeg si at samarbeidsevne, selvstendighet, initiativ og pågangsmot er viktigst.

Hva er viktig for at Mineralparken skal lykkes enda bedre?

Det er viktig at vi når målene vi har satt oss hver eneste sesong. Hver sesong er meget kort og veldig viktig for oss. Dersom vi ikke når målene, har vi ingen mulighet til videreutvikling.

Hva gjør Mineralparken for å bidra til et bærekraftig reiseliv?

I sommersesongen ansetter vi ungdom fra distriktet, samtidig som vi hvert år klarer å sikre langtidsansatte ved å beholde de fleste av de vi har ansatt. Vi legger også stor vekt på gjestebehandlingen i parken, og det sikrer oss et stort gjenbesøk. Vi har i tillegg et stort antall sesongkortholdere fra vårt eget distrikt. Disse har tatt eierskap i parken, og behandler den med omhu og respekt. Parken er plassert i et gammelt gruvedistrikt og vi ivaretar mye av den gamle kulturen i form av bevaring og utstilling av mineraler og utstyr fra gruvedriften. Vi er godt forankret i den lokale kulturen og fletter fortellinger fra gruvehistorien inn i våre guidede turer i fjellet.

– Til oppvarming av de syv fjellhallene og den 500 kvadratmeter store butikken, utnytter vi varmen i elven Otra. Vegard Hansson

Har du en morsom historie å fortelle fra et møte med en gjest?

Etter 25 år i parken, har jeg truffet mange forskjellige mennesker. Hver dag møter vi gjester som blir betatt og målløse når de ser utstillingene inne i fjellet. Det som gleder oss mest, er når foreldre blir overrasket over barnas entusiasme for stein. Vi vet at barn elsker stein, og vi ser hver dag en enorm glede over alt de oppdager når de går rundt inne i fjellet. En gutt som var på besøk her sa: «Så gøy har jeg ikke hatt det siden jeg ble født».

Hva er det beste med å være medlem av NHO Reiseliv?

Vi setter pris på den totale pakken av konsulentbistand, markedspakkene, rabattene og bonusordningen. I tillegg er imøtekommenheten, tilhørigheten og forståelsen for våre daglige utfordringer blitt noe vi setter mer og mer pris på. Det er vanskelig å trekke frem en av tingene som «best», for det er den totale pakken som gjør det bra.

Hva gjør dere for å være synlige i digitale kanaler, har du noen tips å dele?

Vi er synlige på Facebook og Instagram, og vi oppdaterer daglig gjennom sommersesongen. I tillegg er det der vi kjører det meste av vår annonsering. Et tips er å lage en video med morsomme klipp om hva du har å tilby. La den rulle som annonse over lang tid. Videoer forteller mye. Vi har opplevd stort engasjement i kommentarfeltene når vi har gjort dette.

Bruk #norgesferie på Instagram :-).

Beskriv din beste #norgesferie

En perfekt #norgesferie må være en opplevelsesferie der hele familien får spennende aktiviteter, unike naturopplevelser, skrekkblandet fryd, mestringsfølelse, læring og varige minner. Alt dette får du faktisk hos Mineralparken og i Klatreskogen. Du kan overnatte i et 300 år gammelt laftehus midt i parken og i en flott, barnevennlig camping, som nå også har lavvoer. Alle er hjertelig velkommen til å tilbringe ferien hos oss!

Se også:

Nyhetsbrev fra NHO Reiseliv

Nyhetsbrev fra NHO Reiseliv

NHO Reiseliv sender oppdateringer med siste nytt om situasjonen for norske reiselivsbedrifter. Meld deg på her.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: