Prestisjetung europeisk reiselivspris til Børrea Schau-Larsen

Publisert

Børrea Schau-Larsen fikk overrakt prisen av kommunikasjonsdirektør i NHO Reiseliv Merete Habberstad i dag i hagen til det ærverdige Solstrand Hotell og Bad.

Børrea Schau-Larsen ved Solstrand Hotel & Bad anno 1896 tildeles Gaspart Bonet Foundation-prisen for sitt fremragende arbeid innen hotellbransjen.

Gaspart Bonet Foundation-prisen deles ut av den Europeiske reiselivsorganisasjonen Hotrec to ganger i året til en personlighet som på en bemerkelsesverdig måte har bidratt i en årrekke til den europeiske reiselivsindustrien.  

– Prisen tildeles Børrea for hennes langsiktige dedikasjon til en bærekraftig og fremtidsrettet hotelldrift med vekt på kompetansebygging i alle ledd. Børrea driver et historisk hotell som har lykkes med å være i forkant av miljøvennlig drift siden midten av 80-tallet, da hotellet begynte å bruke fjorden som varmekilde. Hun er til stor inspirasjon for hele reiselivet, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

 – Det er en glede å dele ut denne prisen til Børrea Schau-Larsen for hennes enestående bidrag til den norske hotellsektoren og for å ha lykkes med å fremme bærekraft i virksomheten. Hennes vilje til å oppdage og anvende nye energieffektive løsninger er til inspirasjon for vår sektor når vi jobber sammen mot grønnere europeisk reiselivsnæring, sier Jens Zimmer Christensen, president i Hotrec.

"Alt handler om mennesker"  

Solstrand har gjennom flere generasjoner utviklet et gjestegrunnlag som rommer både lokalsamfunn, norske og internasjonale gjester, akademia og næringsliv. NHO Reiseliv-direktøren roser Børrea for hennes lederskap, og hennes evne til å ta vare på sine medarbeidere:


– På Solstrand handler det både om gjestenes trivsel og om medarbeidernes velferd og der det å bygge gode gjesteopplevelser og et godt og lærende arbeidsmiljø likestilles. Som Børrea selv sier: "Alt handler om mennesker", fortsetter Krohn Devold.

Reiselivet er en kompetansenæring

– Det som gleder meg aller mest er at reiselivet blir mer og mer anerkjent som en kompetansenæring. Vi har et stort spenn av jobber å tilby som de færreste bransjer har. I går hadde jeg to jobbsøkere her der hun ene sa; "jeg elsker å jobbe med gjestene", og den andre sa "jeg elsker å jobbe med hendene mine og skape". Det er et glitrende eksempel på det mangfoldet vi kan tilby, sier Børrea Schau-Larsen.  

Børrea fikk overrakt prisen av kommunikasjonsdirektør i NHO Reiseliv Merete Habberstad i dag i hagen til det ærverdige Solstrand Hotel &  Bad.

 

Om Gaspart Bonet Foundation-prisen

Gaspart Bonet Foundation-prisen deles ut av Hotrec to ganger i året til en personlighet som på en bemerkelsesverdig måte har bidratt i en årrekke til den europeiske reiselivsindustrien.


Miquel Planas, en spansk kunstner og kunstprofessor på skulpturavdelingen ved kunstfakultetet i Barcelona, som ​​har utformet prisen.


Børrea Schau Larsen ble tidlelt hedersprisen under den 83. HOTREC-generalforsamlingen i Lyon i november i fjor. Andre vinnere av prisen 2021 er Guillaume Gomez, Andrej Prebil og Jürgen Mädger.

Les mer om Gaspard Bonet Foundation-prisen

 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Et portrettbilde av en ansatt

Siste nytt

  1. Klart for meklingsinnspurt på Riksavtalen

    Fellesforbundet og NHO Reiseliv, og Parat og NHO Reiseliv, møtes lørdag 13. april klokken 10.00 for å ta fatt på meklingsinnspurten i tariffoppgjøret.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: