Velkommen til Trondheim

Publisert

Bilde av Trondheim by

Trondheim.

NHO Reiseliv inviterer til den første store samlingen i norsk reiseliv på to år med sin årskonferanse "Morgendagens reiseliv".

– Dette blir tidenes viktigste årskonferanse for reiselivet der vi skal snakke om hvordan reiselivet igjen kan skape arbeidsplasser, bygge gode og attraktive kommuner og begeistre gjester fra fjernt og nært. Er det én ting pandemien har vist oss så er det hvilken enorm betydning det lokale reiselivet har for folk flest. Alle prognoser viser at reiselivet kommer til å reise seg igjen, og bli en av landets viktigste vekstnæringer, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.  

Bilde viser en smilende dame

– Vi er helt avhengig av at politikerne, både sentralt og lokalt, ser potensialet og mulighetene som nå ligger i reiselivet, og legger til rette for best mulig for vekst fremover, sier Kristin Krohn Devold. Foto: Per Sollerman | NHO Reiseliv

Fremtidens reiseliv handler om det klimavennlige, rene og lokale

Pandemien gjorde at alle reiselivsbedrifter ble tvunget til å omstille seg, tenke nytt og annerledes, og har virkelig forsterket noen allerede eksiterende megatrender som vil påvirke reiselivsnæringen fremover.

– Jeg gleder meg derfor veldig til å høre fremtidsforsker Anne Skare Nielsen fra Universal Futurist snakke om fremtidsmulighetene i vår næring. Fremtidens reiseliv handler om det klimavennlige, det rene og det lokale – her skårer norsk reiseliv høyt, sier Krohn Devold. 

Les mer: Reiselivet skal redde verden 

Politikerne må se mulighetene

Hvordan reiselivet vil se ut i morgen, vil være avhengig av de grepene vi tar i dag. Med gjenreisningsfasen har tiden kommet for å benytte seg av utallige muligheter.

– Vi er helt avhengig av at politikerne, både sentralt og lokalt, ser potensialet og mulighetene som nå ligger i reiselivet, og legger til rette for at rammevilkårene er best mulig for vekst fremover. Jeg er derfor veldig glad for at statssekretær i Næringsdepartementet, Janicke Andreassen, kommer til vår årskonferanse, sier Krohn Devold.

Matopplevelser, grønnere reiseliv og viktig kompetanse

NHO Reiselivs årskonferanse holdes på Clarion Hotel og Congress Trondheim. Mandag kveld starter med en kulinarisk reise blant Trondheims beste restauranter. Trondheim er kåret til europeisk gastronomihovedstad i 2022. Det faglige programmet finner sted fra klokken 11.30 tirsdag 24. mai.

– Vi skal blant annet ha parallellseksjoner om grønnere reiseliv, hvordan vi kan rekruttere og beholde viktig arbeidskraft til bransjen, konseptutvikling og innovasjon og se nærmere på hvordan reiselivet kan skape en inkluderende og hyggelig bedriftskultur som bidrar til det beste for gjestene, sier Krohn Devold.

I tillegg blir det en sofaprat om hvordan skape morgendagens reiseliv med Roar Svenning fra Stokkøya Strandhotell, Lone Helle, reiselivssjef i Visit Tromsø, Ellen Anne Bye fra Reiselivskommunen Krødsherad og Jens Frølich Holte fra konsulentbyrået McKinsy.

AI-generert illustrasjon som viser et landskap med tradisjonsrike hotellbygninger og en moderne restaurant med mennesker foran. Illustrasjon Dette bildet er generert med kunstig intelligens.

Årskonferansen 2024

Attraktive arbeidsplasser og drømmedestinasjoner

Foredrag, sosiale samlinger, kortreist mat, opplevelser og mye, mye mer.... 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: