Fra lite kysthotell til anerkjent turistfiskeaktør

Publisert

Mona J. Saab fra Big Fish Adventure var en av foredragsholderne på NHOs Årskonferanse 2020. Klikk for å se hele innlegget hennes.

– I 2002, etter en krise i fiskerinæringa som satte hele kysten på vent, begynte vi å jobbe med et turistfiskekonsept, sier Mona Saab i Big Fish Adventure. Det viste seg å være en suksess

Hasvik hotel har gått fra å være et lite kysthotell med 20 senger og 3 årsverk i 2000 til å bli en av de mest anerkjente turistfiskeaktører i Europa med 150 senger, 15 årsverk, omlag 50 båter, tre-fire kaianlegg og gode servicefasiliteter.

Fra 1000 til 60 000 gjestedøgn i året

Destinasjonen som helhet kan vise til en fantastisk vekst i de årene som har gått – fra 1000 gjestedøgn i 2003 til ca 60 000 i 2018. Big Fish er en hjørnesteinsbedrift i kommunen, og bidrar til arbeidsplasser, bosetting og skatteinntekter.

 Lokal verdiskaping er svært viktig for vår drift, sa Saab på NHOs Årskonferanse "Neste trekk".

Samarbeid om reiselivskonsern

Nøkkelen til suksessen har vært samarbeid. Sammen med Hamn i Senja, Bussring og Tromsø Safari, har Big Fish Adventure nå etablert et nordnorsk reiselivskonsern: Best Arctic.

Nord-Norge som landsdel har et reiseliv i kraftig vekst.

– Her ligger det fortsatt et betydelig potensial som gir store muligheter for økt gevinst ved økt profesjonalisering, sier Saab og legger til:
– Sommerturismen i nord er stabil. Vinterturismen har eksplodert. Turister fra hele verden strømmer til.

– Vårt mål er å kunne tilby hele kundereisen. For å møte den stadig sterkere internasjonale konkurransen må vi sikre oss en større del av verdikjeden. Det må vi gjøre med kunden i fokus når vi profesjonaliserer og utvikler oss. Samtidig må vi ha politikere som lytter, som ser og forstår og som tør å ta utfordringer og valg i fremtiden og for fremtiden, avslutter hun.

Les også: Konferanseuken 2020 
 

NHO Reiselivs Årskonferanse 2020

Drammen - 24. og 25. mai 2020

En god fremtid for reiselivet skapes ikke av seg selv.  Den skapes gjennom de valgene vi tar. Derfor skal vi bruke god forstand når vi skal ta valgene som vil forme fremtiden for reiselivet i Norge.​

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: