Vinneren av Årets kokk 2021 er Filip August Bendi

Publisert

Vinnere av Årets kokk 2021

GLEDE: Filip August Bendi og Andrea Svendsen jubler over seieren. Foto: Jonas Haarr Friestad.

Av fem sterke finalister, gikk Filip August Bendi seirende ut av konkurransen Årets kokk, og blir dermed Norges neste kandidat i den internasjonale Bocuse d’Or-konkurransen. Andrea Svendsen vant den spennende Årets unge kokk-duell.

Filip August Bendi skal representere Norge i Bocuse d’Or Europe i Budapest i 2022, og i verdensfinalen Bocuse d’Or i Lyon i 2023.

Med seg på teamet hadde Filip August Bendi coach Øyvind Dalelv og commis Martine Espeland.

— Det at vi har tatt medalje i Bocuse d’Or år etter år, er jo nettopp fordi den gjengen som er her er så talentfull. Vi er antakeligvis like gode i kokkekunst som vi er i langrenn på ski. Det tror jeg langt flere burde være klar over og sette pris på, sier administrerende direktør ved NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.

EN AV RETTENE: Maten laget av Filip August Bendi. Foto: Tom Haga.

Internasjonalt topplag

Det var et internasjonalt topplag som bedømte årets fem kandidater: Ronni Mortensen (Geranium, sølvvinner i Bocuse d’Or 2021), Serge Vieira (president Team France 2021), Kari Innerå (Brasserie Rivoli), og de norske Bocusekokkene Eyvind Hellstrøm, Lars Erik Underthun, Bent Stiansen, Tom Victor Gausdal, Sven Erik Renaa, Geir Skeie, Gunnar Hvarnes, Ørjan Johannessen og Christian André Pettersen. Krister Dahl (Compass Group) og Kjetil Gundersen (BAMA) var kjøkkendommere.

Unge kokk

I tillegg til Årets kokk, ble også konkurransen Årets unge kokk arrangert på Vulkan Arena samme dag, 19. oktober, og vinneren ble Andrea Svendsen.  Med seg på konkurransekjøkkenet hadde hun Melina Wang Brekke som commis og Reneé Fagerhøi som coach.

Dommere i Årets unge kokk var: Sven Erik Renaa (styreleder i det norske Bocuseakademiet), Mikael Svensson (Kontrast), Espen Ramnestedt (restaurant Smak), Frida Ronge (TAK), Hanne Rutgerson (Kastellet) og Nicolai Lundsgaard (Det kongelige hoff). Kjøkkendommere var Tore Namstad (Centropa) og Bent Stiansen (Statholdergaarden).

Følgende priser ble delt ut:

Årets Kokk 2021: Filip August Bendi
  1. plass: Håkon Solbakk
  2. plass: Runa Ailin Kvendseth

Beste commis: Martine Espeland

Beste geografisk identitet: Filip August Bendi

Bærekraftsprisen: Runa Ailin Kvendseth

Årets unge kokk 2021: Andrea Svendsen
  1. plass: Siriyaporn “Mymint” Rithisirikrerg

Beste commis: Melina Wang Brekke

 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Et portrettbilde av en ansatt

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: