Ådne Skurdal kåret til «NHO Reiselivs Unge Ledertalent» 2018

Publisert

Ådne Skurdal

Hotelldirektør Ådne Skurdal (34) er «NHO Reiselivs Unge Ledertalent» i 2018.

Hotelldirektør Ådne Skurdal (34) ved Quality Hotel Strand Gjøvik er tildelt prisen «NHO Reiselivs Unge Ledertalent» for 2018.

Skurdal mottok prisen foran 500 deltakere på NHO Reiselivs Årskonferanse «Verdien av arbeid - reiseliv skaper puls» i Sørlandshallen i Kristiansand onsdag.

13 kandidater var nominert til prisen, og av disse valgte juryen ut tre toppkandidater. Ådne Skurdal gikk til topps foran hotelldirektør Jannicke Holmgreen Lorentzen (32) ved Scandic Lillestrøm og driftssjef Dan Steffen Aasen (35) i Døgnvillgruppen.

Fra røde tall til flaggskip

«Ådne Skurdal har bred ledererfaring og kan vise til strålende økonomiske resultater. Han utmerker seg ved å ha snudd et synkende skip med bare røde tall til et flaggskip i sin region. Vinneren har bygd ut Food&Beverage-avdelingen med en imponerende økning i både omsetning og bunnlinje. Vinneren har, tross sin unge alder, utpreget pågangsmot og er uredd i sine satsinger», skriver juryen i sin begrunnelse.

Juryen består av Jørn Lie, restauratør og eier av oslorestauranten Gamle Raadhus, hotelldirektør Laila Aarstrand ved Støtvig Hotel i Larkollen, kommunikasjonsdirektør Merete Habberstad i NHO Reiseliv og organisasjonens administrerende direktør Kristin Krohn Devold.

Juryen omtaler prisvinner Skurdal som en nytenkende og endringsvillig leder.

«Med årene er han også blitt mer risikovillig, noe hans satsing på en stor takrestaurant på toppen av hotellet som ligger i en av Norges mest snøsikre områder, viser. Her knuste han alles spådommer og har levert fantastiske resultater helt fra åpningsdagen for tre år siden. Stedet er blitt et populært møtested ikke bare for hotellgjestene, men også for lokalbefolkningen».

Tok initiativ til skirenn

Prisvinnerens oppfinnsomhet blir også trukket frem.

«Han utmerker seg ved å ta i bruk utradisjonelle virkemidler for å trekke trafikk fra Oslo, til glede ikke bare for sin egen bedrift, men for hele Gjøvikregionen. Han var blant annet initiativtaker til «Pendlerrennet» – verdens lengste skirenn fra Gjøvik til Oslo – et resultat av et samarbeid mellom en skiinteressert hotelldirektør, en engasjert reklamemann og en fremoverlent turistsjef», skriver juryen.

Det var en svært glad hotelldirektør som mottok prisen fra NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold i Kristiansand onsdag.

– Dette er en overveldende og ekstremt hyggelig utmerkelse å få. Jeg har jo bare jobbet for å snu skuta og levere gode resultater, prøve å tiltrekke meg gjester, og prøve å være en god og inkluderende bedrift for ungdom, lærlinger og nyankomne. Dette er veldig hyggelig, og det beviser at hardt arbeid lønner seg, sier Skurdal.

Mange reiselivsballer i luften

I tillegg til å være hotelldirektør på Quality Hotel Strand Gjøvik er Ådne Skurdal visekonsernsjef med ansvar for all drift på hotell- og restaurantkonserngruppen Haut Nordics hoteller og restauranter. Haut Nordic drifter i dag tre hoteller og flere restauranter i Kongsberg, Tønsberg og på Gjøvik.

«Årets vinner jobber nå mot nye hotellprosjekter på Fornebu, Gardermoen og Tromsø. Han har jobbet systematisk siden han var 17 år for å komme dit han er i dag. Ådne Skurdal er en garantist for et godt arbeidsmiljø, sterke produkter og sterke resultater», avslutter juryen.

Prisen «NHO Reiselivs Unge Ledertalent» består av et diplom og et festivalgavekort på 3000 kroner. Ådne Skurdal er den andre som mottar prisen. I fjor gikk den til Christian Fredrik Sandberg, som er hotelldirektør ved Saga Hotel Oslo, Saga Apartments Oslo og Saga Hotel Oslo Central.

Se også:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: