Rekordmange skal på julebord med jobben i år

Publisert

Jul hos Karlsborg Spiseforretning, Oslo

Illustrasjonsbilde: Karlsborg spiseforretning.

Det tradisjonelle julebordet var ett av de sosiale arrangementene vi savnet aller mest under pandemien. I år er det ekstra mange som skal på julebord i regi av jobben.

NHO Reiselivs ferske julebordundersøkelse gjennomført av Kantar med over 1000 respondenter viser at 1 av 2 skal på julebord i år. Det er rekordmange som skal på julebord arrangert av jobben med en økning fra 67 prosent i 2019 til 72 prosent i år. 

Kvinne som sniler mot kamera. Foto.

− Aldri før har vi målt så mange som skal på “jobbens julebord”, og det kan skyldes at flere arbeidsgivere ser verdien av å arrangere gode sosiale møteplasser for sine ansatte, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv. Foto: NHO Reiseliv | Oda Hveem

I år kan vi endelig dra på julebord uten restriksjoner, og det er det mange av oss som gleder oss til. Aldri før har vi målt så mange som skal på “jobbens julebord”, og det kan skyldes at flere arbeidsgivere ser verdien av å arrangere gode sosiale møteplasser for sine ansatte. Økt bruk av hjemmekontor har ført til mindre sosial omgang mellom kolleger. Å være sammen i godt lag gir påfyll, mening og glede, og det er viktig for å skape et godt arbeidsmiljø, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.  

1 av 3 sier det tradisjonelle julebordet med venner, familie eller jobben, var ett av de sosiale arrangementene de savnet aller mest under pandemien.  

God julebordsesong tross i trange økonomiske tider

De aller fleste skal på ett julebord i år (32 prosent), 15 prosent skal på 2-3 julebord, mens 2 prosent skal på enda flere. 6 av 10 skal på julebord i desember, mens 4 av 10 skal i november. 6 prosent i januar. Andelen som skal på julebord har vært stabil de siste årene, men det er en liten nedgang fra 2019 (54 prosent). I år er det imidlertid en høyere andel som svarer “vet ikke” (22 prosent) enn i 2019 (11 prosent). Det kan skyldes at årets undersøkelse ble gjennomført tre uker tidligere enn vanlig, og at flere derfor ikke hadde bestemt seg enda.  

Mest sannsynlig vil flere av de som svarte “vet ikke” ende opp med å dra på julebord, som betyr at vi totalt sett vil ende opp på samme nivå som i 2019 – om ikke høyere. Vi får tilbakemeldinger om fullt trykk i restaurantbransjen og fullbookede julebord, særlig i de store byene, mens det er noen færre bookinger ute i distriktene. Selv om det er trange økonomiske tider, tror jeg mange vil prioritere gode opplevelser med sine nærmeste, fortsetter Krohn Devold.  

Hun viser til at kun 1 av 10 sier de vil droppe julebordet på grunn av høyere renter og økte strøm- og matvarepriser.   

Dette er nordmenns planer for julebordsesongen 2022. Last ned resultatene fra undersøkelsen her.

 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Oppdaterte tall om norsk reiseliv

Siste nytt

  1. Klart for meklingsinnspurt på Riksavtalen

    Fellesforbundet og NHO Reiseliv, og Parat og NHO Reiseliv, møtes lørdag 13. april klokken 10.00 for å ta fatt på meklingsinnspurten i tariffoppgjøret.

  2. Vel møtt til Årskonferansen

    NHO Reiseliv samler reiselivsledere fra medlemsbedrifter over hele landet til årskonferanse og innkjøpsmesse på Scandic Hamar 21. og 22. mai. Vi gleder oss til å se deg!

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: