Fradragsregelverk for utleiebiler

NHO Reiseliv vil endre fradragsregelverket for utleiebiler til at fradraget i begynnelsen av holdeperioden øker, slik at holdetiden reduseres.

Siste nytt

Etter dagens regelverk må utleiebiler holdes i fire år for å unngå å tilbakeføre fradragsført inngående MVA. Om bilene holdes i en kortere periode, så må man tilbakebetale deler av fradragsført inngående MVA. Som følge av dette er utleieselskapene forsiktige med å bygge opp leiebilkapasitet, noe som medfører underkapasitet av utleiebiler i deler av landet og dermed negative konsekvenser for reiselivet.

I 2015 endret myndighetene regelverket og økte holdetiden fra tre til fire år, samtidig som fradraget økte i begynnelsen av holdeperioden. Denne endringen har hatt liten effekt for de reelle vilkårene til bilutleieselskapenes, da normal og mest bedriftsøkonomisk lønnsom holdetid er 18 måneder

For steder som er særlig sesongpreget, ønsker man å ha mange biler i høysesong, og færrest mulig i lavsesong. Dette fordi det er en kostnad i å holde mange biler. Derfor vil størst mulig fradrag i begynnelsen av holdeperioden være ønskelig. For f.eks. Nord-Norge, så ønsker bilutleieselskapene å holde bilene i 18 måneder, to somre og en vinter, og da ha få biler påfølgende vinter, og så kjøpe seg opp igjen påfølgende sommer. Vi mener fradragsregelverket må endres slik at mva-fradraget øker i begynnelsen av holdeperioden, altså et regelverk som gir sterkere intensiver til å holde biler i kortere perioder enn 18 måneder.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva som er problemet. Oppgi gjerne e-post slik at vi kan kontakte deg tilbake:

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: