NHO Reiseliv

Innhold

Situasjonen for reiselivsbransjen er dramatisk sammenlignet med næringslivet for øvrig

Nyhet

Publisert

#205

Nå haster det mer enn noensinne å få på plass kompensasjonsordningen som næringsministeren lovte at vi skulle få 21. September. Hver dag som går uten at bedriftene får støtte til faste kostnader forverrer situasjonen for reiselivet, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

En fersk undersøkelse fra NHO viser at det står dramatisk dårligere til for reiselivsbedriftene sammenlignet med næringslivet for øvrig. ─ Nå haster det å få på plass reiselivsmilliarden som næringsministeren har lovet, sier NHO Reiseliv-direktøren.

Ifølge Næringslivets økonomibarometer for tredje kvartal (der 600 reiselivsbedrifter har respondert), som NHO lanserte i dag, er markedssituasjonen for NHO Reiselivs medlemmer betraktelig dårligere sammenlignet med snittet blant NHOs medlemsbedrifter.

Differanse på 71 prosent

77 prosent av reiselivsbedriftene vurderer markedssituasjonen som dårlig. Til sammenligning vurderer 25 prosent av NHOs medlemsbedrifter markedssituasjonen som dårlig. Differansen mellom de som vurdere markedssituasjonen som god eller dårlig er 1 prosent for NHOs medlemsbedrifter, mens for NHO Reiselivsbedrifter er differansen 71 prosent.

NHO Reiseliv-direktøren har en krystallklar beskjed til næringsministeren:
─ Situasjonen for reiselivet er dramatisk dårligere enn for næringslivet for øvrig. Nå haster det mer enn noensinne å få på plass kompensasjonsordningen som næringsministeren lovte at vi skulle få 21. September. Hver dag som går uten at bedriftene får støtte til faste kostnader forverrer situasjonen for reiselivet, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

Sist oppdatert 19. oktober 2020

På vei inn i julebord- og vintersesongen er det fortsatt høy konkursfrykt og permitteringer i reiselivet. Andelen som har gjennomført oppsigelser stiger og det er mange som har planer for oppsigelser. Det er særlig Oslo, Svalbard og de nordligste fylkene som rammes.

NHO Reiselivs nye statusrapport har ferske tall som beskriver situasjonen, og viser at nye tiltak for reiselivsnæringen er helt nødvendig. 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: