— Beroligende ord fra Statsministeren: Viktigste tiltak er effektiv vaksinering

Publisert

Administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold. Foto: NHO Reiseliv.

Statsminister Jonas Gahr Støre var krystallklar på dagens pressekonferanse: Det blir ikke aktuelt med en ny nedstengning eller andre inngripende tiltak. − Det aller viktigste tiltaket kan oppsummeres med ett ord og det er vaksine, sa Støre.

Statsminister Jonas Gahr Støre var krystallklar på dagens pressekonferanse: Det blir ikke aktuelt med en ny nedstengning eller andre inngripende tiltak.  Det aller viktigste tiltaket kan oppsummeres med ett ord og det er vaksine, sa Støre.

− Dette er beroligende ord fra Statsministeren. Støres klare beskjed til kommunene er å få opp tempoet i vaksineringen av tredje dose. Effektiv vaksinering er den eneste riktige strategien, og er ett tiltak vi vet fungerer. Det innføres ingen nasjonale restriksjoner som betyr at alle kan gjennomføre sine planlagte julebord, arrangementer og konferanser, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

Nakstad: − Unødvendig å avlyse julebord

NHO Reiseliv-direktøren viser til at assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad har uttalt til VG at det er unødvendig å avlyse julebord:

− Nå må vi lytte til myndighetene, og ikke legge strengere begrensninger på oss selv eller våre ansatte, enn det myndighetene pålegger oss. Vi må lære oss å leve med at viruset vil være i samfunnet lenge, og leve et så normalt liv som mulig. Dra på julebord og ha en hyggelig førjulstid og julefeiring med venner, kolleger og familie, fortsetter Krohn Devold.

Anbefaler munnbind og innfører skjerpede karanteneregler, men vaksine = det viktigste tiltaket

Fra onsdag 1. desember skjerper regjeringen karantenereglene og regler for smittede. Regjeringen innfører en nasjonal anbefaling om å bruke munnbind på kollektivtransport, i taxi, i butikker og på kjøpesentre der det ikke er mulig å holde avstand. Men effektiv vaksinering er det viktigste tiltaket, og Statsministeren ber kommunene få opp tempoet når det gjelder vaksinering av alle over 65 år med en tredje dose. Videre planlegger regjeringen at alle over 18 år får tilbud om en oppfriskingsdose før påske. Les mer om de nye tiltakene på regjeringen.no.

Innfører ingen nye innstramninger i grensereglene

Regjeringen innfører ingen nye tiltak når det gjelder grenseregler i dag, men vil følge situasjonen tett og vurderer behovet for nye tiltak kontinuerlig. Siden 19. November har det blitt strammet inn på flere områder blant annet når det gjelder innreise fra afrikanske land. Regjeringen har også innført strengere krav til testing og registrering ved innreise til Norge.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Siste nytt

  1. Klart for meklingsinnspurt på Riksavtalen

    Fellesforbundet og NHO Reiseliv, og Parat og NHO Reiseliv, møtes lørdag 13. april klokken 10.00 for å ta fatt på meklingsinnspurten i tariffoppgjøret.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: