− En gledens dag for reiselivet

Nyhet

Publisert

Regjeringen bekrefter på dagens pressekonferanse at vi går over til neste steg av gjenåpningen av landet, altså “normal hverdag med økt beredskap”, fra og med 25. september kl. 16.00.

Det betyr at kravet om én meter avstand, innslippstopp, antallsbegrensning, krav om bordservering og krav om faste tilviste plasser opphører.  

− Dette har hoteller, restauranter og særlig utelivsbransjen og større konferansehotell ventet på lenge. Dette er en gledens dag, og jeg vil takke regjeringen som holder seg til planen om full gjenåpning i september, og som har fått store deler av den voksne befolkningen vaksinert i tide. Høy vaksinegrad er løsningen for et normalt liv, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv. 

− Strålende

− At regjeringen åpner opp allerede i morgen er strålende! Det betyr at folk endelig kan feire bryllup uten én meters avstand, og at vi slipper enda en helg med køkaos utenfor utesteder på grunn av innslippsstoppen, fortsetter Krohn Devold.  

− Jeg oppfordrer alle bedrifter og offentlige etater til å booke konferanser, ta i bruk lokale hoteller og serveringssteder, og allerede nå booke årets julebord. Nå blir det viktig å gi ansatte sosiale opplevelser. Og så må alle skiglade nordmenn booke årets skiferie i Norge. Det er reiselivet som utgjør det sosiale limet i et samfunn, og det trenger vi nå som vi endelig kan leve som normalt igjen - så jeg håper alle nordmenn fortsetter å støtte opp om norsk reiseliv, fortsetter Krohn Devold.  

Svært positivt at kravet om karantene for barn fjernes 

NHO Reiseliv-direktøren understreker at selv om vi nå går over til en normal hverdag, så vil det ta tid for mange reiselivsbedrifter å komme tilbake til normal drift. Utenlandske turister, som normalt utgjør én tredjedel av markedet, lar vente på seg. Det er særlig en utfordring for de store skistedene, som Trysil og Hemsedal, der hovedvekten av vinterturistene er utenlandske skiturister.  

− Det er svært positivt at regjeringen endelig fjerner kravet om karantene for barn som reiser til Norge sammen med sine fullvaksinerte foreldre. Dette har NHO Reiseliv bedt om lenge, da strenge karanteneregler for barn hindrer utenlandske barnefamilier å booke høst- og vinterferien sin i Norge, avslutter Krohn Devold.  

Vær oppmerksom på lokale tiltak

Men merk at kommunene fortsatt kan ha eller innføre lokale tiltak for å begrense smitte.

Dersom det skulle komme en lokal eller nasjonal oppblomstring av smittespredningen som gir en svært belastende sykdomsbyrde, må kommunene være forberedt på å bringe denne under kontroll gjennom lokale tiltak.

 

Les også:

 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Stort sprik i reiselivet

Statusrapport for reiselivet. Sist oppdatert 4. oktober 2021

Spriket blant NHO Reiselivs medlemmer er stort når det gjelder hvor langt bedriftene har kommet i gjenåpningsprosessen.

Noen har virkelig fått fart på omsetningen etter at Norge åpnet for fullt, mens andre sliter fortsatt med likviditetsutfordring og mangler store deler av kundegrunnlaget sitt.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: