– Endelig kan reiselivet åpne dørene

Publisert

NHO Reiseliv er fornøyde med at bransjen endelig får tilgang på viktige sesongansatte, men mener at kravet om bordservering bør fjernes nå.

Ferierende nordmenn veier ikke opp for tapet av utenlandske turister, så det er viktig at reiselivet får tilgang på utenlandsmarkedet som normalt står for en tredjedel av markedet, sier reiselivsdirektøren.

Regjeringen annonserte i dag store endringer i innreiseregelverket til Norge. Blant annet vil alle arbeidsreisende som er omfattet av EØS-regelverket, med unntak av de som kommer fra «mørkerøde» land/områder, kunne reise til Norge.

− Det er bra og på tide at reiselivet nå får hente inn viktige sesongansatte, slik at de kan holde åpent i det som blir en svært viktig sommersesong for mange. Vi tror også at flere utenlandske gjester nå vil legge turen til Norge de neste månedene, og det er svært gledelige nyheter, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv Kristin Krohn Devold.

Ferierende nordmenn veier ikke opp for tapet av utenlandske turister, så det er viktig at reiselivet får tilgang på utenlandsmarkedet som normalt står for en tredjedel av markedet. Det at for eksempel tyskere kan komme til Norge allerede neste uke kan redde sesongen til mange aktører som driver med havfiske, da dette er et svært viktig marked for de, sier reiselivsdirektøren.

Bør fjerne kravet om bordservering

Tross gode nyheter om innreise, reagerer Krohn Devold på at kravet om bordservering opprettholdes inntil videre. NHO Reiseliv har tidligere anmodet Helsedirektoratet om at kravet bør fjernes fra Covid-19-forskriften.

– Bordserveringsplikten er et kostnadskrevende tiltak med liten bevist smitteverneffekt. Det er helt ulogisk at man som gjest kan gå til baren og bestille seg en brus, mens ølen må bæres til bordet av en ansatt, sier Krohn Devold.

En god nyhet er imidlertid at innslipp-stopp fra kl. 24 for fjernes for arrangementer på offentlig plass der det benyttes koronasertifikat og adgangstest. Det er gode nyheter for flere festivaler i sommer.  

Mer info

Last ned bilde av Kristin Krohn Devold her

Se de ferskeste tallene fra vår medlemsundersøkelse, 22. juni 2021

Sommeren ser lovende ut for norsk reiseliv

Situasjonsanalyse for norsk reiseliv

Resultater fra NHO Reiselivs medlemsundersøkelse juni 2024

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: