NHO Reiseliv: Glad for at regjeringen har lyttet til våre krav

Nyhet

Publisert

Foto: Oda Hveem

Regjeringen gir adgang til bruk av koronapass lokalt for å unngå nedstengning, avstandskrav og antallsbegrensninger. – NHO Reiseliv er glad for at regjeringen har lyttet til våre krav om å bruke koronapass lokalt, sier Kristin Krohn Devold.

Vi er glade for at regjeringen har lyttet til NHO Reiselivs krav om å bruke koronapass lokalt fremfor å innføre restriksjoner som rammer reiselivsbedriftene. Vi kan ikke bruke samme virkemidler nå med 90 prosent vaksinerte, som i starten av pandemien da ingen var vaksinerte. Vi må lære oss å leve med at viruset vil være i samfunnet lenge uten å stenge ned næringslivet. Koronapass er et mye mer effektivt tiltak enn å begrense sosial kontakt med personer som er fullvaksinerte, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.  

 

 Kontroll av koronapasset må skje enkelt og ubyråkratisk som for eksempel ved inngang eller ved bordet, og det bør ikke kreve noe spesielt utstyr. Dette fungerer allerede godt i mange EU-land, fortsetter Krohn Devold.  

 

Kommuner kan ta i bruk koronapass


Regjeringen holdt i dag en pressekonferanse der de annonserte at kommuner kan ta i bruk koronapass for å unngå nedstengning, avstandskrav og antallsbegrensninger. Koronapasset viser immunitet, vaksinasjon eller negativ test, og kan være aktuelt å bruke for å få adgang til utesteder, konserter, kino og teater. Regjeringen vil raskt (trolig mandag) innføre en forskrift som gir kommunene anledning til å bruke koronasertifikat for å lempe på lokale koronaregler. Regjeringen vil legge til rette for innenlands bruk av koronasertifikat uten andre tiltak, og varsler at de vil se nærmere på mer utstrakt bruk av koronasertifikat nasjonalt.
 

NHO Reiseliv kommer tilbake med mer informasjon så snart forskriften foreligger. 

 

Alle over 18 år vil få tilbud om tredje dose  


I tillegg til koronapass er det viktig at regjeringen øker tempoet i vaksineringen av personer over 65 med en tredje dose, og er knalltydelige på at de som ikke har vaksinert seg må gjøre det nå. Det er positivt at alle over 18 får tilbud om dose tre. Erfaringer fra Israel viser at smitten har falt betraktelig etter vaksinering med dose tre. Det blir viktig å følge den enkelte kommunes vaksinegrad på tredje dose. Viktigste prioritering for kommunene nå er å få fart på vaksineringen, fortsetter Krohn Devold. 

 

NHO Reiseliv har hatt tett dialog med både nasjonale og lokale myndigheter de siste ukene, med en oppfordring om å ta i bruk koronapass lokalt i pressede kommuner, for å hindre nye tiltak som rammer reiselivet.  

 

Tromsø bør avvikle tiltakene som rammer reiselivet  

Hun legger til at Tromsø kommune bør avvikle de tiltakene kommunen har innført:  

 

De har liten effekt og rammer hele Tromsøs reiseliv. Hoteller, spisesteder og uteliv melder om et ras av avbestillinger etter at tiltakene ble innført. Bransjen tåler ikke en ny nedstenging. Bruk koronapasset som alle vaksinerte innbyggere har tilgang på, fortsetter Krohn Devold. 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: