Kommunene må bistå i gjenåpningen
Nå som de nasjonale tiltakene lempes på, oppfordrer reiselivsdirektør Kristin Krohn Devold kommuner med særskilte tiltak om å legge til rette for at reiselivet raskt kan komme i gang igjen.
Nå som de nasjonale tiltakene lempes på, oppfordrer reiselivsdirektør Kristin Krohn Devold kommuner med særskilte tiltak om å legge til rette for at reiselivet raskt kan komme i gang igjen.
Regjeringen annonserte i dag at trinn én i gjenåpningsplanen for Norge settes i verk fredag 16. april.
Reiselivsdirektør Kristin Krohn Devold oppfordrer kommuner over hele landet til å nå gå i dialog med det lokale reiselivet og bistå bedriftene med en fremoverlent holdning i gjenåpningsfasen. Å bevilge midler til gjenåpning, gi gratis skjenkebevilling og gratis leie av gateplass ut året er alle mulige tiltak, sier hun.
Det er veldig gledelig at vi nå tar første steg mot full gjenåpning. De aller fleste reiselivsbedrifter er avhengige av å få opp aktiviteten raskt for å unngå konkurs, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.
– Det er veldig gledelig at vi nå tar første steg mot full gjenåpning. De aller fleste reiselivsbedrifter er avhengige av å få opp aktiviteten raskt for å unngå konkurs. Det er spesielt viktig at kommuner med særskilte tiltak som Oslo, åpner opp med én gang det er forsvarlig, sier reiselivsdirektøren.
– Det sitter titusenvis av permitterte i reiselivet og klør etter å komme tilbake på jobb. Derfor må også kommuner med særskilte tiltak nå tenke kreativt i gjenåpningen, for eksempel ved å raskt tillate uteservering. Med god avstand og smitteverntiltak er det fint mulig å ta en øl eller et glass vin til måltidet på en forsvarlig måte, sier Krohn Devold.
Skjenking til kl. 22, med krav om matservering.
Avstandsanbefalingen endres tilbake til 1 meter.
Arrangementer som kun samler personer fra én kommune kan gjennomføres.
Inntil 100 personer på arrangementer innendørs, som kultur- og idrettsarrangementer, konferanser og gudstjenester, der alle sitter på faste tilviste plasser.
Inntil 200 personer på arrangementer utendørs.
Inntil 5 gjester i private hjem.
NHO Reiseliv har bedt om at spesialister innen reiselivet, som kokker med spesialkompetanse fra et spesielt kjøkken eller spesiell erfaring, eller aktivitetsguide, f.eks. innen rafting, skal få mulighet til å få innreise. Det opplever vi at de vil få mulighet til med det nye unntaket, og det er vi glade for.
NHO Reiseliv har også fått henvendelser fra medlemsbedrifter som er avhengig av at leverandører får inn spesialkompetanse for at de skal kunne få ferdigstilt påbegynte prosjekter på bygg, og vi forstår dette unntaket også som at disse vil kunne få innreise. Les mer og søk via Sjøfartsdirektoratet.
– Havfisketurisme skaper liv og aktivitet i små kystsamfunn. Bransjen er altfor viktig til at den kan forbys, sier president i NHO Reiseliv Mona Jacobsen Saab.
Ulike eiere hadde store utfordringer med å få lønnsom drift av Utsikten Hotell Kvinesdal. Men nå har Agnes Berntsen og teamet fått sving på sakene og snudd underskudd til overskudd. Les mer hos NHO Agder her.
Det startet med en idé og en garasje. I dag har Hekkan Burger fem restauranter, over 80 ansatte – og planer om å vokse videre. Les hele saken hos NHO Rogaland her.