Myndighetene utsetter trinn 4 nok en gang

Publisert

Regjeringen holdt i dag en pressekonferanse om koronasituasjonen der de annonserte at de utsetter trinn 4 nok en gang. Det betyr at det fortsatt vil være krav om bordservering, innslippstopp og én meter avstand.

Regjeringen sier de vil iverksette trinn 4 tre uker etter alle over 18 år har fått tilbud om første dose, altså rundt 6. september. 

 

Vi forstår hvorfor myndighetene utsetter trinn 4, men vi er bekymret over at gjenåpningen haler ut, og forventer at trinn 4 iverksettes om tre uker slik myndighetene har forespeilet, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

– Trinn 4 utsettes nok en gang, og det rammer særlig restauranter og utelivsaktører. Så lenge det er antallsbegrensninger, avstandskrav og begrensede innslippstider, forsetter dette å hemme lønnsomheten til restauranter, barer og nattklubber over hele landet. Vi forstår hvorfor myndighetene utsetter trinn 4, men vi er bekymret over at gjenåpningen haler ut, og forventer at trinn 4 iverksettes om tre uker slik myndighetene har forespeilet, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.  

 

Meteren må bort!  

 

Trinn 4 innebærer blant annet at inntill 500 personer kan samles på private arrangementer på offentlig sted, og helt opptil 10 000 personer kan samles på offentlige utendørsarrangementer med faste tilviste plasser, delt inn i kohorter på inntill 500 personer. Kravet om bordservering og innslippsstopp kl. 24.00 oppheves. Oppheving av èn-meteren er ikke inkludert i trinn 4, men er ventet å oppheves i slutten av september. 

 

– Meteren må bort, og vi hadde håpet at det ville skje før 1. september. September kickstarter kurs- og konferansesesongen, men så lenge det er krav om èn meters avstand vil ikke konferansehotellene kunne ta imot så mange gjester som de vanligvis gjør. Vi har allerede fått tilbakemeldinger fra hoteller som opplever avbestillinger av store konferanser i september, fortsetter Krohn Devold.  

 

Gjenåpningen fremskyndes 

 

Fredag morgen ble det klart at Norge får over én million ekstra vaksinedoser. Dermed anslår FHI at hele den voksne befolkningen vil være fullvaksinert innen uke 36, altså innen søndag 12. September.  Det betyr at Norge kan gå raskere tilbake til en mer normal hverdag.

  

– Dersom hele den voksne befolkningen er fullvaksinerte innen 12. September bør meteren fjernes umiddelbart. Vi vil leve normalt igjen, og det vil ikke lenger være smittevernmessig forsvarlig å holde på meteren – som er et svært inngripende tiltak både for den enkelte og for reiselivsbedriftene, avslutter Krohn Devold.  

En person i røde klær som suser nedover en preparert skibakke, med snøsprøyt rundt seg. Foto.

Forventer bra trøkk i vinterferien, men dyrtiden påvirker næringen

Situasjonsanalyse for norsk reiseliv

Resultater fra NHO Reiselivs medlemsundersøkelse februar 2024

Siste nytt

  1. Klart for meklingsinnspurt på Riksavtalen

    Fellesforbundet og NHO Reiseliv, og Parat og NHO Reiseliv, møtes lørdag 13. april klokken 10.00 for å ta fatt på meklingsinnspurten i tariffoppgjøret.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: