NHO Reiseliv ber regjeringen gjøre som Danmark

Publisert

Danmarks statsminister Mette Frederiksen. Arkivbilde fra DI toppmøtet 28. september 2021. Foto: Philip Meisner, Statsministeriet.

Danmark innfører mulighet til bruk av koronapass igjen, som et tiltak for å få ned den økende smitten. Det er ikke aktuelt med restriksjoner som rammer næringslivet, men streng oppfordring til tredje dose og at uvaksinerte nå vaksinerer seg. — Dette er riktig vei å gå, sier NHO Reiseliv-direktøren.

Danmarks statsminister Mette Frederiksen var krystallklar da hun orienterte pressen i går om hvordan myndighetene vil håndtere den økende smitten i landet. De uvaksinerte skal ikke få ødelegge for resten av samfunnet:  

 

– Stigningen vi ser nå skyldes en liten gruppe som ikke spiller etter de regler en er nødt til å følge under en pandemi, sa den danske statsministeren med en henvisning til de uvaksinerte.  

 

Innfører koronapass igjen  

Det er politisk flertall i Danmark for å gjeninnføre koronapasset som viser immunitet, vaksinasjon eller negativ test. Passet kan vises fram for å få adgang til barer, restauranter, konserter og arrangementer. Saken skal behandles i Folketinget.  

 

– Dette er riktig vei å gå. Danmark innfører ikke restriksjoner som rammer fullvaksinerte eller næringslivet, men innfører koronapasset som et effektivt tiltak for å hindre smitte. Regjeringen bør gjøre det samme her dersom det blir behov for tiltak. For eksempel vil et krav om meteren på konferanser ikke være et effektivt tiltak, når smitten skjer i aldersgruppen 10-19 år og blant uvaksinerte, og de eldste eldre med underliggende sykdommer, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

 

– Det å begrense sosial kontakt med personer som er fullvaksinerte er ikke et treffsikkert tiltak, og her bør norske myndigheter være like tydelige som den danske statsministeren; få fart på tredje dose og vaksine til uvaksinerte, sier Krohn Devold. 

 

–  Vaksineringen av personer over 65 med tredje dose er det viktigste tiltaket  

 

–  I tillegg til koronapass er det viktig at regjeringen øker tempoet i vaksineringen av personer over 65 med en tredje dose. Hver kommune må få jobben gjort mye raskere. Det er det eneste effektive tiltaket for å få ned antall sykehusinnleggelser, og er et mye mer målrettet tiltak enn å innføre nye restriksjoner på reiselivet. Bransjen tåler ikke en ny nedstengning. Bare se på hva som skjer i Tromsø nå. Det renner inn med avbestillinger etter at kommunen innførte tiltak som antallsbegrensning på private arrangement. Nå er det viktig at myndighetene besinner seg, ikke handler overilt, men holder hodet kaldt slik Danmarks statsminister gjør. Tiltak som rammer reiselivet er uakseptabelt, det vil ikke ha ønsket effekt, men vil kun føre til store tap og i verste fall nye runder med permitteringer, avslutter Krohn Devold.  

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Siste nytt

  1. Klart for meklingsinnspurt på Riksavtalen

    Fellesforbundet og NHO Reiseliv, og Parat og NHO Reiseliv, møtes lørdag 13. april klokken 10.00 for å ta fatt på meklingsinnspurten i tariffoppgjøret.

  2. Vel møtt til Årskonferansen

    NHO Reiseliv samler reiselivsledere fra medlemsbedrifter over hele landet til årskonferanse og innkjøpsmesse på Scandic Hamar 21. og 22. mai. Vi gleder oss til å se deg!

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: