Lønnsstøtten må ikke avkortes i februar

Publisert

Bilde av en artikkel i avisen Klassekampen 18. januar 2022.

NHO Reiseliv og Fellesforbundet står sammen om lønnsstøtten og mener der det er riktig å ha de samme vilkårene i februar som i januar. Bilde, faksimile fra Klassekampen 18. januar 2022.

Regjeringen vil trappe ned lønnsstøtten i februar, slik at maksbeløpet per ansatt blir 35 000. NHO Reiseliv jobber mot forslaget og får støtte fra SV.

– Reiselivet er fremdeles svært preget av tiltak som énmetersregelen, arrangementsstørrelse og bordservering. Det er også slik at mange kunder sitter på gjerdet for om de vil bestille arrangement fremover, sier Ole Michael Bjørndal, fagdirektør for næringspolitikk i NHO Reiseliv.

– Reiselivet er fremdeles svært preget av tiltak som  enmetersregelen, arrangementsstørrelse og bordservering. Det er også slik at mange kunder sitter på gjerdet for om de vil bestille arrangement fremover, sier Ole Michael Bjørndal, fagdirektør for næringspolitikk i NHO Reiseliv.

Det var i lovforslaget om lønnsstøtten at regjeringen foreslo å utvide ordningen til februar, men med noen endringer. 

Dette er endringene som regjeringen foreslår i lønnsstøtten for februar 2022:

  • Krav til omsetningsreduksjon foreslås hevet fra 20% i desember og januar til 30% i februar
  • Maks støttebeløp/ansatt foreslås senket fra 40 000 i desember og januar til 35 000 i februar
  • Maks støttebeløp/bedrift foreslås senket fra 47m/mnd i desember og januar til 40m i februar 

Regjeringens forhandlingspartner, SV, er heldigvis enige med NHO Reiseliv i at en sik innstramming ikke er heldig og sier til klassekampen at de ønsker å videreføre nivået fra desember og januar i februar for å berge arbeidsplasser og hindre permitteringer.  

Fellesforbundet: Riktig med samme vilkår i februar som januar

Også Fellesforbundet vil kjempe for å holde lønnsstøtten på dagens nivå. 

– Restaurantbransjen åpner delvis opp igjen nå, men fremdeles med strenge restriksjoner. Da mener vi det er riktig å ha de samme vilkårene i februar som i januar, sa forbundssekretær Clas Haarek Delp til klassekampen 18. januar. 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Siste nytt

  1. Klart for meklingsinnspurt på Riksavtalen

    Fellesforbundet og NHO Reiseliv, og Parat og NHO Reiseliv, møtes lørdag 13. april klokken 10.00 for å ta fatt på meklingsinnspurten i tariffoppgjøret.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: