Viktig informasjon om ordningen om utsatte skatter og avgifter

Publisert

Ordningen om utsatt innbetaling av skatter og avgifter har tilbakevirkende kraft. Det vil si at hvis du har betalt inn arbeidsgiveravgift som forfalt 15. januar 2022, kan du søke om å få tilbakebetalt beløpet samt søke om ny utsettelse.

Forrige uke ble det kjent at innbetalingen av skatter og avgifter som forfaller mellom 1. januar og 31. Mars 2022 kan utsettes på lik linje med tidligere perioder. Dessverre var det noen av NHO Reiselivs medlemmer som ikke fikk med seg denne viktige informasjonen, og som ikke fikk benyttet seg av ordningen. Mange er i en svært krevende likviditetssituasjon, og kunne hatt god nytte av ordningen.

Les mer om utsettelsesordningen her.

Får refundert innbetalt arbeidsgiveravgift  

NHO Reiseliv har derfor vært i kontakt med Finansdepartementet for å spørre om det kan åpnes opp for at bedrifter kan søke om å få refundert allerede innbetalte skatter og avgifter.  

Finansdepartementet svarer følgende: 

“Skatter og avgifter som er betalt vil i utgangspunkt ikke bli tilbakebetalt, men det vil være aktuelt å gjøre unntak fra dette for arbeidsgiveravgift som forfalt til betaling 15. Januar 2022. Her legges det opp til at det i kortere periode kan søkes om utsettelse etter ny midlertidig utsettelsesordning, selv om kravet er betalt. Dersom søknaden innvilges, vil man få det innbetalte beløpet tilbake.  

For mer informasjon om ordningen se Prop. 51 (2021-2022) og Innst. 119 S (2021-2022) og informasjon på skatteetaten.no”.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: