Bransjeveileder for håndtering av smitteverntiltak ved campingplasser

Publisert

Oversiktsbilde over campingplass

Hallingdal Feriepark, Ål i Buskerud. Foto: Per Sollerman /NHO Reiseliv

NHO Reiseliv har laget en bransjeveileder for smitteverntiltak ved campingplasser.

Campingsesongen er i gang og vi ønsker å legge til rette for at gjestene skal føle seg trygge på at campingbedrifter iverksetter tiltak som gjør ferien tryggere. Ved å iverksette økte tiltak for smittevern, skal campingplasser i Norge kunne holde åpent og ta imot gjester og ansatte.

Jarle Buseth, bransjesjef camping i NHO Reiseliv.

– Våre kvalitetssikrede campingplasser oppfyller strenge krav til hygiene og smittevern, og med denne bransjenormen kan gjester og ansatte føle seg enda tryggere og nyte campinglivet, sier bransjesjef for camping i NHO Reiseliv, Jarle Buseth.

Tre pilarer for smittevern

Bransjenormen tar utgangspunkt i de tre bærende pilarene for smittervern som Helsedirektoratet har basert sine veiledere på:

- God hygiene
- Redusert kontakthyppighet mellom personer
- Syke personer skal være i isolasjon/ karantene

Tiltakene er basert på en risikovurdering av arbeidsoperasjonene og områdene på campingplasser. Vi presiserer at hver enkelt virksomhet likevel må gjøre egne vurderinger og iverksette de tiltak som de mener er nødvendige, utfra størrelsen på virksomheten, gjestegrunnlaget og praktiske hensyn. Tiltak må være basert på Helsedirektoratet sine prinsipper og eventuelle kommunale tiltak, og virksomhetene bør etterstrebe en standard i tråd med intensjonen i denne veilederen.   

Oppfordrer nordmenn til å prøve camping

Det har vært en spesiell start på årets campingsesong, men NHO Reiseliv er optimistisk på at det fortsatt kan bli en god campingsesong for bransjen:

– Jeg tror dette blir en fin sesong med godt besøk. Stadig flere vil nå oppdage denne formen for ferie, og jeg vil oppfordre nordmenn til å prøve camping. I år er året for å prøve noe nytt. Og på campingplassene er det langt mer plass mellom de besøkende enn det er i en frokostsal på et hotell, sier Buseth.

Klikk her for å laste ned bransjenormen for håndtering av smitteverntiltak ved campingplasser.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Mann i jakke med NHO Reiseliv-logo. Foto.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: