Skattemyndighetene vil ha innrapportering fra Airbnb

Publisert

Skatteetaten ønsker at selskaper som Airbnb må innrapportere hvor mye nordmenn tjener på å leie ut boligen sin. Det er NHO Reiseliv glad for.

– Vi ønsker Airbnb og andre velkommen. Nye aktører utfordrer oss, og det er positivt.  Det vi ikke kan sitte stille og se på er at en som leier ut 20 leiligheter i realiteten ikke har en skatteforpliktelse, mens en hotelleier som har 20 rom, er omfattet av et helt annet kontrollregime, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

– Myndighetenes oppgave

Delingsselskaper som Airbnb har i dag ingen form for opplysningsplikt overfor myndighetene. Samtidig er arbeidsgivere pålagt å sende lønns- og trekkoppgaver til skattemyndighetene. Skatteetaten ønsker seg en lignende rapportering også fra delingsselskapene, skiver Finansavisen

– Det er myndighetene som må tilpasse regelverket og praksisen sin slik at det blir enkelt å finne ut av hvor mye du kan tjene før du må skatte av det. I tillegg må plattformselskapene samarbeide om skatteinformasjon, og det er vi svært glad for at skattemyndighetene har bedt om, sier NHO Reiseliv-direktøren.

– Viktig og nødvendig

–  Vi har lenge bedt om at skattemyndighetene må komme på banen i dette spørsmålet, og vi mener innrapportering er et viktig og nødvendig grep for å få like regler for alle som driver overnattingsvirksomhet, sier Krohn Devold.

Rundt 9000 utleieboliger i Norge er i dag annonsert gjennom Airbnb.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: