Suveren i europafinalen i Bocuse d'Or Europe

Publisert

Christian André Pettersen representerte Norge i europafinalen i Bocuse d'Or Europe

Christian André Pettersen representerte Norge i europafinalen i Bocuse d'Or Europe.

Christian André Pettersen og Team Norway tok gull i Europafinalen da Norden tok storeslem i Tallinn..

En av Team Norway sine retter under europafinalen. Platter8 Fat Tallinn 2020. Foto: Tien Norsk Gastronomi.

Torsdag 15. til fredag 16.oktober gikk europafinalen Bocuse d’Or Europe av stabelen i Tallinn, Estland. Christian André Pettersen var Norges kandidat for andre gang, og tok gull for andre gang. NHO Reiselivs administrerende direktør Kristin Krohn Devold er strålende fornøyd med resultatet i Tallin:

Dette er en fantastisk imponerende og viktig seier! Dette gullet gir en skikkelig boost til gastroturismen. Verdens mange matentusiaster vil merke seg at seieren til Europas beste kokk har gått til Norge, og det vil øke interessen for landet vårt som matdestinasjon. Christian André Pettersen sin innsats kan bidra til å hente mange flere kjøpesterke reisende til Norge, sier Krohn Devold.

Inspirerende seier for unge

Reiselivsdirektøren tror også at gullet kan inspirere flere unge til å ta fagutdannning innen restaurant- og matfag. 

– Bocuse d`Or er en flott plattform for utvikling, synlighet og markedsføring av bransjen. Christian André Pettersen og Norges prestasjon er en inspirasjon for en hel bransje og unge kokkespierer rundt om i landet, sier Krohn Devold.

NHO Reiselivs utviklingsfond er økonomisk støttespiller til Stiftelsen Norsk Gastronomi, som støtter Norges team i Bocuse d'Or.

Verdens mest prestisjefylte

Bocuse d’Or er verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Årets kokk 2019, Christian André Pettersen, er Norges kandidat for andre gang. Pettersen ble også Årets kokk i 2017 og konkurrerte i Europafinalen i 2018 i Torino, hvor han vant overlegent. De beste kokkene vinner startplass i Verdensfinalen i juni 2021.

Team Norway under europafinalen i Bocuse d'or 2020, i Tallin, Estland. Foto: Bocuse d'Or Norge.

 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Et portrettbilde av en ansatt

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: