Håvard Werkland er Norges neste Bocuse d'Or-håp

Publisert

Tre veldig glade personer i kokkejakker og høye hatter som står i et regn i gullkonfetti. Bak og rundt dem ses andre mennesker i kokkejakker og hatter. Foto

Håvard Werkland (til høyre) gikk seirende ut av konkurransen Årets kokk 2023, og blir dermed Norges neste kandidat i den internasjonale Bocuse d’Or-konkurransen. Med seg på laget hadde han coach Lisbeth Wollum Størvold og commis Leon Haarberg Nilsen. Foto: Tom Haga | Bocuse d'Or Norge

Håvard Werkland gikk seirende ut av konkurransen Årets kokk 2023. Han blir dermed Norges neste kandidat i den internasjonale Bocuse d’Or-konkurransen. Eli Anne Rosvold Sundset vant Årets unge kokk 2023.

Håvard Werkland jobber til daglig som assisterende kjøkkensjef på Britannia Hotell i Trondheim. Med seier i Årets kokk kommer også tittelen og oppgaven å være Norges kandidat til Bocuse d'Or Europe. 

Werkland og teamet, bestående av bestående av coach Lisbeth Wollum Størvold og commis Leon Haarberg Nilsen, skal representere Norge på hjemmebane, når Bocuse d’Or Europe arrangeres i Trondheim 19. og 20. mars.

Dette er Team Werklands vinnermeny

Skal repesentere Norge på hjemmebane 

Alle i Team Werkland holder til i Trondheim, der Bocuse d'Or Europe arrangeres i 2024. Werkland har mange andre fordeler på vei mot Europafinalen og forhåpentligvis også Bocuse d'Or i Lyon. 

Den 28 år gamle kandidaten Håvard Werkland kommer fra Kyrksæterøra i Heim kommune,er til dagligassisterende kjøkkensjef på Speilsalen i Trondheim. Werkland er heller ikke ukjent med dennekonkurransen. Han var commis da Christopher W. Davidsen tok sølv i Bocuse d’Or i 2017, og var selv kandidat i Årets kokk 2019.

Tre personer i kokkejakker, en kvinne og to menn, som smiler bestemt og målrettet. Foto

Team Werkland, fra venstre coach Lisbeth W. Størvold, kadidat Håvard Werkland og commis Leon Haarberg Nilsen. Foto: Bocuse d'Or Norge

 

Commis er Leon Haarberg Nilsenpå 22 år fra Trondheim. Leon ble kåret til verdens beste commis iBocuse d’Or 2023, som Filip August Bendis commis for Team Norway. Han gikk læretiden sin vedBritannia Hotel og senere i Speilsalen. For tiden er han matfaglig konsulent for Thon Hotels.

Coach er Lisbeth Wollum Størvoldfra Oppdal/Sunndalen, som til daglig holder til iTrondheim. Hun har vært kjøkkensjef hos Søstrene Karlsen siden 2015, men med en allsidig bakgrunn  fra forskjellige restauranter og hotell, blantannet Stanhope i Brussel og Chablis Brasserie & Barunder Trond Kolstad.  Lisbeth var også Håvard Werklands første kjøkkensjef,da han startet sinkarriere på Rica Nidelven i 2012

I tillegg til Årets kokk, ble også konkurransen Årets unge kokk arrangert i Stavanger konserthus 18. september, og vinneren ble Eli Anne Sundset. Med seg på laget hadde Eli Anne coach Andreas Sørlie Trøjgaard og commis Ivar Follinglo Moe.

Setter norsk gastronomi på kartet og styrker omdømmet

At Euopamesterskapet skjer i Norge vil bidra til å løfte norske kokker og å sette norsk gastromoni enda tydeligere på verdenskartet, understreker Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

Smilende kvinne som står ved et restaurantbord. Foto

Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv. Foto: NHO Reiseliv | Oda Hveem

– Prestasjonen og nivået som Håvard leverte under Årets kokk er skyhøyt. Norske kokker er innovative og flinke til å bruke gode norske råvarer, utforske bærekraftige løsninger og nye måter å tilberede maten på, innpakket i en skandinavisk stil - og nettopp dette er Håvard og teamet et mesterlig eksempel på, unserstreker Krohn Devold.

–  Takket være Bocuse d'Or Europe, kan vi vise frem disse kvalitetene til enda flere, styrke fagets omdømme og attraktivitet og sette norsk matproduksjon på verdenskartet. Det er utrolig stas at arrangementet skal skje i hjertet av European Region of Gastronomy – i Trondheim. Byen fortjener å få dette ærefulle oppdraget som vertskap for verdens mest prestisjefulle kokkekonkurranse, sier hun.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Et portrettbilde av en ansatt

Bocuse d’Or Europe til Trondheim i 2024

Norge og Trondheim blir neste vertsland for den prestisjefylte konkurransen Bocuse d'Or Europe. Det vil  skape positiv oppmerksomhet for norske restauranter, kokkeyrket og Norge som matnasjon.

Sølv og bronse til Norge

De Norske Kokkelandslagene leverte en imponerende laginnsats i Culinary World Cup i Luxembourg. Juniorlaget tok sølv, seniorlaget tok bronse og Community Catering-laget vant kategorisølv.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: