Fagseminar under Bocuse d'Or i Trondheim

  • 19.–20. mar 2024
  • Mendelsson-salen Trondheim Spektrum
  • 195,- per seminar

Vi inviterer til korte fagseminarer om rekruttering, teambuilding og muligheter med måltidsturisme under Bocuse d'Or i Trondheim. Start dagen med faglig påfyll og følg Håvard Werkland og Team Norge fra tribunen.

Eyvind Hellstrøm, Filip August Bendi og Anne Marte Pensgaard er blant foredragsholderne når NHO Reiseliv, og Næringsforeningen i Trondheimsregionen inviterer til fagseminar for bransjen under Bocuse d'Or Europe i Trondheim 19. og 20. mars 2024. Foto: NHO Reiseliv

NHO Reiseliv arrangerer to fagseminarer sammen med Næringsforeningen i Trondheimsregionen i forbindelse med Bocuse d'Or Europe i Trondheim  19 og 20. mars:

  • Rekrutter de beste og bygg solide team - tirsdag kl  10.00 - 11.15
  • Norsk måltidsturisme: muligheter og utfordringer - onsdag kl. 09.00 - 10.15

Fullt program for fagseminarene finner du lenger nede på denne siden: 

Faglig påfyll før messe og tribunefest

Fagseminarene er  er en god mulighet for å fylle på med faglig kompetanse og nyttige tips  mellom slagene på messeområdet og på tribunen. Begge fagseminarene arrangeres i Mendelsson-salen i Trondheim Spektrum, som er hvor Bocuse d'Or Europe og Sirha-messen går av stabelen 19. og 20. mars.

Håvard Werkland og Team Norge er siste lag ut i konkurransekjøkkenet tirsdag 19. mars, og fagseminarene er lagt til morgenen. De er derfor god tid til å få med seg både messen, konkurransen og den gode stemningen på den norske tribunen under konkurransen.​

Velkommen til fagseminar

Tirsdag 19. mars

10:00 11:15
Rekrutter de beste og bygg solide team
Mendelsson-salen
Velkommen

Guro Angell Gimse er regiondirektør i NHO Trøndelag og er vår konferansier for fagseminarene under Bocuse d'Or Europe i Trondheim.Guro Angell Gimse

Guro Angell Gimse har politiutdanning og bakgrunn innen kommunikasjon og som politiker i kommune, fylkeskommune og på Stortinget. 

Fiskeri- og havministeren

Fiskeri- og havministeren åpner onsdagens bransjeseminar under Bocuse d'Or i Trondheim 19. mars.

Fiskeri- og havministeren har ansvaret for fiskeri- og havsaker i Nærings- og fiskeridepartementet, herunder ansvaret for fiskeri- og havbrukspolitikken, sjømatpolitikken og den maritime forsknings- og innovasjonspolitikken. 

Cecilie Myrseth

Cecilie Myrseth er utdannet psykolog fra Universitet i Troms, stortingsrepresentant siden 2017 og medlem av sentralstyret i Arbeiderpartiet siden 2019. 

Lederskap som startet i feil ende

Filip Bendi satte seg hårete mål og skulle bli verdens beste kokk, og hoppet av en internasjonal kokkekarriere for å satse på Bocuse d´Or. Perfeksjonisten Bendi støtte tidlig på utfordringer på veien, der han fikk erfare at kokkekollegaene rundt ham sluttet pga. det krevende arbeidsmiljøet. Under dette frokostseminaret forteller han åpenhjertig om veien til mer bærekraftig ledelse.

Filip Bendi

Bocuse d'Or argent 2023 og kreativ utvikler i Thon hotels. Han kommer fra Sandnes og jobber til daglig som kreativ utvikler for Thon Hotels, med base på hotell Bristol i Oslo. Han har erfaring fra anerkjente restauranter i både København, Stockholm og New York.

Teamledelse kan trenes

Hvordan trene for å bygge solide team på kjøkkenet? Hvordan skape trygghet og engasjement i alle ledd? At teamledelse og prestasjon henger tett sammen, er Bocuse d'Or et tydelig eksempel på. Anne Marte var mentaltrener for Filip Bendi i forberedelsene til finalen i Lyon i 2023. I dette seminaret deler Pensgaard innsikt i reisen mot Bocuse d'Or. Hun deler praktiske råd og viser hvordan ulike teknikker kan hjelpe med å bygge sterke og solide team, håndtere stress gi en bedre hverdag. 

Anne Marte Pensgaard

Som mentaltrener og professor i idrettspsykologi fra Norges idrettshøyskole, har Anne Marte jobbet med å styrke Norges toppidrettsutøvere og best presterende lag før OL og VM. 

 

Vi er best sammen

Torild er opptatt av å bygge lag, god personalkultur og en forståelse for at vi er best sammen. Ansatte er vår viktigste ressurs. Anerkjenn at folk er forskjellige. Vi er avhengige av å ha et sted folk trives og ønsker å komme tilbake til eller anbefale til andre.


Torild Langklopp

Gründer og daglig leder ved Stokkøya strandhotell i Åfjord.

Slik jobber vi med rekruttering i Trondheim

Restaurant- og matfaglinjene i Trondheim har blant de beste søkertallene i landet. 
I denne delen forteller Aslaug Rustad i Oi! Trøndersk Mat og Drikke, hvordan de jobber med rekruttering til restaurant- og matbransjen i Trondheim og resten av Trøndelag gjennom konkrete prosjekter og aktiviteter rettet mot barn, ungdom, lærere og elever i regionen.

Aslaug Rustad

Aslaug Rustad er daglig leder i Oi! Trøndersk Mat og Drikke. Aslaug har studert på NMBU, og har kjernekompetanse innen konseptutvikling og merkevarebygging.

Avsluttende kommentarer

Hellstrøm konkurrerte selv for Norge i Bocuse d’Or i 1989, og ble senere Norges president og dommer i Bocuse d’Or i 22 år frem til 2015.

Han stod bak etableringen av Stiftelsen Bocuse d’Or Norge, nå Stiftelsen Norsk Gastronomi, som har blitt en av bransjens viktige talentutviklere gjennom sine konkurranser, treningsmetodikk og nettverk. Eyvind ledet også historiens første Europafinale, Bocuse d’Or Europe, i Stavanger i 2008. 

Eyvind Hellstrøm

Kokk, restauratør og programleder

Onsdag 20. mars

09:00 10:15
Norsk måltidsturisme i fokus: muligheter og ufordringer
Mendelsson-salen
Mat og drikkeopplevelser: På reiselivets ytterkant eller midt i smørøyet?

Norge har stort potensial for å utvikle seg til å bli en enda mer relevant matdestinasjon  - for både fastboende og tilresende. 

Men hvem bestemmer hva slags matnasjon Norge blir? Svaret er enkelt. Det er de som lager og serverer maten hver dag som har det endelige ordet, og de gjør selvsagt det markedet etterspør.

Forventningene og etterspørselen skapes gjennom kommunikasjon, både gjennom markedsføring, fra media, og fra word of mouth, især via sosiale medier. Det gjør storytelling, og en så personlig digital markedsføring som mulig, viktig. 

Up Norway jobber målrettet med å sette Norge og norsk matkultur på kartet, og har lykkes godt med å både skape, imøtekomme og overgå gjestenes forventninger til Norge som matnasjon og en kulinarisk destinasjon i verdensklasse.

 

Torunn Trondsvang


Torunn Trondsvang er eier og gründer av Up Norway. Hun har en bachelor i International Hospitality Management fra The Emirates Academy og École Hotelier de Lausanne, en MBA fra NHH og utdanning innen Transformational Travel Design.

Hun har hatt roller innen ledelse, kvalitetssikring og opplevelsesutvikling i Thailand, Maldivene, Dubai og Bhutan.

Måltidsmagi

Hvordan skape uforglemmelige opplevelser gjennom effektiv kommunikasjon? Dette vet Marie Sainabou Jeng mer om enn de fleste. 

Som tildigere matanmelder i blant annet den prestisjetunge White Guide, og grunnlegger av det matpolitiske fellesskapet Madland, kjenner Sainabou Jeng kraften i en god historie og god kommunikasjon. 

Under fagseminaret deler hun sine erfaringer og eksempler fra sitt arbeid med å sette scenen for at matbloggere, kokker, bønder, fiskere, produsenter, kjøpmenn, studenter, mat- og mediefolk skal tenke nytt om matsystemet, gastronomi og måltidsturisme.


Marie Sainabou Jeng


Marie har jobbet med formidling, PR og kommunikasjon med spesialisering innen gastronomi, mat og måltider i 20 år i København. Hun har jobbet som matanmelder for Dagbladet Informasjon og White Guide.

I dag er hun gründer og programleder i Madland, som står bak festvialer, studieturer, foredrag og magasin og podcast med budskap om et rettferdig, sunt og bærekraftig matsystem.

Smak, visuell apell og stemning

Kokkens måltidsmagi skapes i balansen mellom smak, visuell apell og stemning.

Vi får besøk av en spennende kokk. 

Foredragsholder bekreftes snart

 

Dagens siste foredragsholder er en real mystery box. Mer informasjon kommer snart. 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

  • Henrik Hamborg
  • Politisk rådgiver for kompetanse og rekruttering
  • Pressebilder

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: