Summit Kvitfjell samler næringslivet på snø

Publisert

Bilde av masse mennesker samlet på en balkong som ser på en alpinist kjøre nedover bakken.

Foto: FIS Ski World Cup Kvitfjell

Snødekte omgivelser danner rammen for Summit Kvitfjell 2024, en møteplass for reiseliv, næringsliv og idrett med bærekraftig vekst og innovasjon i fokus.

En smilende kvinne med NHO REISELIVs logoen på jakka si. Foto.

Dagny Margrethe Øren, bransjesjef for Opplevelser, kultur, idrettsevent og destinasjonsselskaper i NHO Reiseliv. Foto: Per Sollerman

Den Nasjonale Vinterkonferansen ble for første gang i fjor lagt til Kvitfjell som en del av World Cup-arrangementet. Dette ble en stor suksess, og nå gleder vi oss til å gjøre det igjen, sier Dagny Øren, bransjesjef i NHO Reiseliv. 

– Det er et helt unikt program av faglig-, sportslig-, og sosial karakter. Her viser Visit Lillehammer og Worldcup Cup Kvitfjell samhandling i praksis ved å jobbe sammen om produkt og utvikling på en destinasjon, sier Øren. 

Den Nasjonale Vinterkonferansen 2024 går av stabelen den 29. februar og 1. mars, og samler reiselivs- og næringslivsaktører fra hele Norge til to dager med fokus på bærekraftig vekst, innovasjon og nettverksbygging, omringet av verdenskjente kvinnelige alpinister som skal kjempe om medaljer.  

Jon Kristiansen, regiondirektør i NHO Innlandet, ser frem til å samle næringslivet i regionen: 

– Dette er en flott mulighet til å vise frem Innlandet som en attraktiv region for både næringsliv og reiseliv. Reiselivet er en viktig næring for Innlandet, og det skaper verdier og arbeidsplasser i hele regionen. Vi har mye å tilby, og denne konferansen er en perfekt arena for å lære, bygge nettverk og skape muligheter.  

Reiselivets rolle som drivkraft for vekst 

Mann i dress med briller som ser i kamera.

Jon Kristiansen, regiondirektør NHO Innlandet. Foto: Moment Studio

Første dag av konferansen, ledet av konferansier Arne Hjeltnes, fokuserer på reiselivets rolle som drivkraft for vekst. Hvordan reiselivet kan bli en mer konkurransedyktig eksportnæring, forventede effekter av en nasjonal satsning og hva som skal til for å lykkes settes på dagsorden med innlegg fra blant annet Erik W. Jakobsen fra Menon Economics, Aase Marthe J. Horrigmo, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, og fagdirektør for næringspolitikk i NHO Reiseliv, Ole Michael Bjørndal. 

- Det blir spennende å høre deres innspill. Reiselivet er en av Norges største eksportnæringer. Norge har potensial til å bli en verdensledende destinasjon for bærekraftig turisme, da det er økt etterspørsel etter bærekraftige reisemål og autentiske opplevelser. Vi ønsker å bidra til å utvikle en mer konkurransedyktig og lønnsom reiselivsnæring, som skaper helårsarbeidsplasser over hele landet, sier Kristiansen.  

Norsk reiseliv på vei til bærekraftstoppen?

Hva konsekvensene av klimaendringene er, og hvordan reiselivsnæringen kan bidra for å nå klimamålene er også et av hovedtemaene for konferansens første dag.  

Ronny Brunvoll, CEO for Visit Svalbard, presenterer arbeid for å redusere CO2-utslipp i reiselivsbransjen. Seniorforsker Agnes Brudvik Engeset fra Vestlandsforsking snakker om virkningene av klimaendringer på norsk naturbasert og vinterrelatert reiseliv. 

Grønt reiseliv gir økt verdiskaping og sysselsetting, og er en mulighet som norske reiselivsbedrifter har tatt innover seg. Det blir veldig spennende å høre hvordan medlemsbedrift Visit Svalbard jobber med dette, og å få presentert forskning fra Agnes fra Vestlandsforskning, sier Øren.  

Dagen avsluttes med tre inspirerende casestudier om innovativ destinasjonsutvikling. Magnus Rønningen fra Vågå Nasjonalpark deler historien om hvordan de har bygget opp en attraktiv destinasjon basert på bærekraftig turisme. Knut og Kristina Slinning fra Juvet Landskapshotell forteller om hvordan de har skapt en unik og ettertraktet reiselivsattraksjon. Randi Skaug fra Naustholmen deler sin lidenskap for å skape unike opplevelser for gjester. 

Wold Cup Kvitfjell

Foto: World Cup Kvitfjell

Sterke prestasjoner og grønn verdiskaping 

Konferansens andre dag rettes mot næringslivet generelt, og har fokus på prestasjonskultur og bærekraftig vekst. Dagen ledes av Tom Stiansen og Elisabet M. Fosse.

Blant høydepunktene er Kjersti H. Hobøl, CEO Nille AS, om hvordan jobbe med ledelse, kulturbygging og strategiske endringer. Peder Inge Furseth, Professor i innovasjon ved Handelshøyskolen BI, vil gi innsikt i hvordan man kan skape en kultur for innovasjon i organisasjoner. Ulrikke Lien, Administrerende direktør og medgrunnlegger av Sensorita, skal presentere banebrytende sensorteknologi som kan revolusjonere avfallsindustrien.

Ole Erik Almlid, administrerende direktør i NHO, skal holde et innlegg om hvordan norske bedrifter kan lykkes med den grønne og digitale omstillingen. 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

En smilende kvinne med NHO REISELIVs logoen på jakka si. Foto.

, Kvitfjell

Summit Kvitfjell

Møt bransjekolleger fra hele landet, samle innsikt og inspirasjon om destinasjonsutvikling og bærekraftig reiseliv under norges mest unike konferanseopplevelse tett på FIS Ski Word Cup Kvitfjell! Hold av datoene for 2024.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: