Trippelt skandinavisk i Bocuse d`Or - bronse til Norge

NHO Reiseliv-sjef Kristin Krohn Devold med Norges håp i Bocuse d`Or 2019, Christian André Pettersen, tidligere i dag.

Christian André Pettersen kapret tredjeplassen i verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Danmark tok gull og Sverige sølv.

– Dette er en idrett hele verden deltar i, og da er det helt rått med storeslem til Skandinavia og Norden. Det er en stor honnør til det skandinaviske kjøkken. Gratulerer så mye med pallplass til Christian André, som har nedlagt tusenvis med treningstimer. Bronse i OL for kokker er svært imponerende, og så er det med på å styrke Norge som reisemål, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold, som er på plass i konkurransebyen Lyon i Frankrike.

Topper medaljestatistikk

Bronsemedaljen betyr at Norge er det landet som har tatt flest medaljer i Bocuse d`Or: 11 i tallet, én mer enn Frankrike.

Norges Bocuse d’Or-kandidat, som til daglig er kjøkkensjef på Mondo i Sandnes, kvalifiserte seg til verdensfinalen i Lyon ved å vinne europafinalen i Torino i juni i fjor. Bodøværingen er en av i alt 24 kokker fra hele verden som har kjempet om den gjeve Bocuse d`Or-tittelen. Med seg på laget i Lyon har han hatt coach Gunnar Hvarnes og commis Håvard André Josdal Østebø.

Mener Norges deltakelse fortjener statsstøtte

Stiftelsen Bocuse d’Or Norge, som organiserer det norske teamets deltakelse i Bocuse d’Or Europa og verdensfinalen i Bocuse d’Or, er sponsorfinansiert. NHO Reiseliv-sjefen mener tiden er inne for å gi Bocuse d`Or offentlig støtte.

– Nå som norske kokker har levert kvalitet i så mange år, håper vi også at Bocuse d`Or får den politiske oppmerksomheten konkurransen fortjener, og at det kan bli en fast offentlig finansiering av den norske deltakelsen. Dette er OL for kokker, og det faller inn under både landbruk, reiseliv og utdanning. Da er det ikke rimelig at Bocuse d`Or skal være et spleiselag, mens for eksempel toppidrettsprestasjoner finansieres over idrettsbudsjettet, sier Krohn Devold.

Se også:
Grafikk, NHO Reiselivs årskonferanse 2023

NHO Reiselivs Årskonferanse 2023

Tromsø 22. - 23. mai

  • Hvordan møter vi urolige tider?

  • Hva krever det av oss?

  • hvilke muligheter gir det?

  • Hvordan bør vi skape og bygge reiselivsnæringen i tiden vi har foran oss?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: