Fikk jobb på dagen: — Jobbsøkerdagen har overgått alle mine forventninger

Publisert

Jobbsøkerdagen speed-dating

SPEED-DATING: Det er et stort behov for ansatte etter pandemien. For å få bukt med problemet har NHO Reiseliv matchet bedrifter med jobbsøkere på Jobbsøkerdagen den 16. november. Her blir Naila Sener intervjuet av daglig leder i Dorsia, Mads Pedersen. Foto: NHO Reiseliv.

Nærmere 700 personer stilte opp på Jobbsøkerdagen i Oslo. Jobbsøker Naila Sener, som kom innom for å prøve lykken, skal starte i en ny jobb to dager senere.

MULIGHETER: Naila Sener oppfordrer andre personer til å dra på slike arrangementer selv om det kan virke skummelt: — Hvor ofte sitter arbeidsgivere på rekke og rad og ansetter der og da? Dette er en mulighet som skjer én gang i livet. Foto: NHO Reiseliv.

Naila Sener (23) flyttet til Norge fra Frankrike i 2020 og har lenge vært på utkikk etter en jobb i reiselivsnæringen. På Jobbsøkerdagen i Oslo den 16. november, kapret hun en jobb på dagen – etter bare 4 minutters intervju med Mads Pedersen, daglig leder i den nyåpnede nattklubben Dorsia.

— Jeg gikk forbi standen og syntes det så interessant ut, så jeg satte meg ned og begynte å stille spørsmål og var veldig åpen om jobbmuligheten der. Det var et ganske bra intervju, mindre formelt og stressende. Vi ble kjent på bare noen få minutter, sa Naila Sener rett etter at hun kapret drømmejobben.

Daglig leder i Dorsia, Mads Pedersen, fortalte at han ble svært imponert over kandidaten. Allerede under samtalen med Sener bestemte han seg for å ikke vente og tilbød henne deltidsjobb der og da.

— Og jeg takket ja! Allerede på torsdag starter jeg i jobben som servitør, og det føles uvirkelig at det hele har skjedd så fort. Jeg hadde egentlig ikke forventet å bli ansatt på stedet. Dette arrangementet har overgått alle mine forventninger og det er bare fantastisk!

Les også: — Nå kan du stige raskt i gradene i utelivsbransjen

Flere hundre påmeldte

Totalt 45 bedrifter og 650 påmeldte jobbsøkere var til stede under arrangementet. I tillegg kom flere titalls jobbsøkere uanmeldt via drop-in. Det var NHO Reiseliv som stod bak initiativet i samarbeid med NAV Oslo. Nærmere 400 ledige stillinger var lyst ut.

MANGE STILLINGER: Bedriftene hadde et stort behov for alle slags stillinger, med vekt på servitører, kokker, bartendere, renholdere, resepsjonister, kokkeassistenter med og uten erfaring, bilklargjørere og avdelingsledere. Foto: NHO Reiseliv.

En av dem som satte opp en stand i håp om å finne riktige medarbeidere var Norwegian Hospitality Group (NHG).

— Da vi først fikk høre om dette arrangementet, tenkte jeg "Jippi!". Dette er kjempebra initiativ fra NHO Reiseliv og samarbeidspartnerne. Da er vi endelig på vei til å gjøre noe sammen på et større nivå. Det har vært helt avgjørende for oss å være til stedet på en dag som dette for å være synlig og for å møte mange potensielle kandidater, sa Pia Loe Syversen, direktør for Food & Beverage.

Les også: Hoteller klare til å ta imot nye ansatte

Bedriften satt med en stor bunke med CV-er allerede etter noen få timer. En av CV-ene kom fra jobbsøker Assar Achaal, som fikk høre om Jobbsøkerdagen gjennom NAV:

— Jeg er veldig interessert i å få en jobb i reiselivet. Min drøm er å få en jobb som kokkeassistent, fordi jeg elsker å lage forskjellig mat. Jeg har allerede vært på flere intervjuer med ulike bedrifter her og håper å kunne få en jobb, fortalte Achaal.

FLERE FRA NAV: Assar Achaal var en av mange som kom til Jobbsøkerdagen gjennom NAV. Her har hun bygget nettverk og møtt mulige arbeidsgivere. Foto: NHO Reiseliv.

Mange positive erfaringer å innhente

For Jobbsøkerdagen har vært en viktig plattform for jobbsøkere fra NAV, ifølge miljøterapeut Muni Kwarasey fra NAV Grünerløkka. Selv om tallet på arbeidssøkere har falt syv måneder på rad, viser ferske tall fra NAV at nærmest 18.000 personer er delvis eller helt arbeidsledige i Oslo.

— Jeg har satt meg et mål om at ingen av mine 25 arbeidssøkere fra NAV skal dra hjem herifra uten jobb, sa Kwarasey i full optimisme.

STØTTESPILLER: Muni Kwarasey, miljøterapeut fra NAV Grünerløkka, kom på Jobbsøkerdagen med 25 arbeidssøkende, deriblant Achaal. Foto: NHO Reiseliv.

— Og hvis de ikke får jobb, så er ikke tiden bortkastet likevel. Vi har gitt dem opplæring i CV-skriving, intervju og væremåte. Her får de praktisk erfaring, nettverk og kanskje et innblikk i hva man kan jobbe med i reiselivet. Flere som har kommet hit med meg har for eksempel aldri vært på et jobbintervju før. I dag får de begynne et sted og det er flott, la hun til stolt.

Les også: Restaurantbransjen: — Mange lukrative jobbtilbud å få

— En suksess

Henrik Hamborg, politisk rådgiver for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv, er godt fornøyd med hvordan Jobbsøkerdagen gikk.

— Vi opplever personellmangel i nærmest alle bransjer i dag, også i vår næring. For å få bukt med problemet ønsket vi i NHO Reiseliv å imøtekomme våre medlemmers behov med et konkret tiltak. Vi hoppet i det og arrangerte en rekrutteringsdag med et mål om å koble jobbsøkere med våre medlemmer. På denne måten ville vi vise frem alle de gode mulighetene bransjen tilbyr, sier Hamborg.

NHO Reiseliv vil nå foreta en grundig evaluering av arrangementet.

— Tilbakemeldingene vi har fått fra både medlemmer, jobbsøkere og NAV, viser til at dette ble en suksess. Enkelte fikk jobbtilbud på stedet, mens titalls andre vil bli kalt inn på intervju de neste dagene. Vi vurderer nå å rulle ut arrangementet i andre deler av landet i tiden fremover.

VELKOMMEN: Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv, åpnet arrangementet. Foto: NHO Reiseliv.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: