Mange muligheter for sommerjobb i reiselivet

Publisert

skult som viser vei til badestrand, servicebygg og kiosk. Foto.

Illustrasjonsbilde: Larkollen Camping. Foto: Per Sollerman.

Har du ikke skaffet deg sommerjobb enda? Ikke fortvil! I reiselivsnæringen er det fortsatt mange ledige sommerjobber.

Bruk sommeren på å få en smakebit på hva en kan både lære og få være med på i reiselivet. For veldig mange unge er en jobb på et hotell eller i en restaurant en døråpner til praksis, erfaring og kompetanse og et springbrett til en karriere for hele livet, sier Krohn Devold.

– Hoteller, restauranter, festivaler og opplevelsesbedrifter over hele Norge søker etter sommervikarer. Har du lyst på en sommerjobb, eller kjenner du noen unge som er på jakt etter jobb, vil jeg anbefale å ta kontakt med en reiselivsbedrift. Det er den perfekte jobben for de som liker å jobbe med mennesker, være kreative, yte service og være en del av et miljø med mange ulike nasjonaliteter, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.   

Arbeidsgiver? 
Her finner du oversikt over regler og tips til deg som skal ansette sommervikarer.

7 av 10 har sommerjobb å tilby  

En fersk medlemsundersøkelse gjennomført av NHO Reiseliv viser at så mange som 7 av 10 reiselivsbedrifter har sommerjobb å tilby unge i år.

Det er ledige sommerjobber i alle bransjene i reiselivet (hoteller, uteliv, restauranter og opplevelsesbedrifter). Behovet for sommervikarer er særlig stort på Vestlandet (87 prosent), Nordland (82 prosent) og Agder (81 prosent).   

Et viktig springbrett   

NHO Reiseliv-direktøren håper landets unge ser verdien av å få seg en sommerjobb, og alle de mulighetene som en av landets viktigste fremtidsnæringer kan by på:  

– Reiseliv er den næringen som ansetter flest unge, det er store utviklingsmuligheter for de som vil opp og frem, og det er en næring med store vekstambisjoner. Bruk sommeren på å få en smakebit på hva en kan både lære og få være med på i reiselivet. For veldig mange unge er en jobb på et hotell eller i en restaurant en døråpner til praksis, erfaring og kompetanse og et springbrett til en karriere for hele livet, sier Krohn Devold.   

En god sommer i vente   

Sommersesongen ser svært lovende ut for norsk reiseliv. Ifølge NHO Reiselivs ferske medlemsundersøkelse har 1 av 4 reiselivsbedrifter et høyere bookingnivå for sommeren i år sammenlignet med før pandemien.   

– Det kommer til å myldre av turister i sommer, både norske og utenlandske. De som jobber i reiselivet kan glede seg til høyt tempo og mange spennende utfordringer. Hvordan ta godt vare på gjestene, yte god service, eller håndtere en krevende kunde krever kompetanse. Det er mye kunnskap og mange ferdigheter man tar med seg videre etter en sommersesong på et hotell eller i en hektisk restaurant, avslutter Krohn Devold.   

 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Siste nytt

  1. Seks av ti planlegger norgesferie i sommer

    63 prosent av nordmenn planlegger å tilbringe hele eller deler av sommerferien i Norge i år. Vestland og Agder er de mest populære fylkene, og mange drømmer om Nord-Norge.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: