Søk i tide for arrangementer i mai

Publisert

Driver du et skjenkested og har planer om et arrangement i mai som krever en utvidelse av skjenkebevillingen? Husk å søke i god tid! Foto: Eva Beate Strømsted.

Driver du et skjenkested i Oslo og har planer om et arrangement i mai som krever en utvidelse av skjenkebevillingen? Da er det lurt å være klar over at det kommer mange søknader om slike arrangementer på en gang, så det er lurt å søke kommunen i god tid før arrangementsdatoen din.

Direktør for Næringsetaten, Britha Røkenes. Foto: Morten Brakestad.

— Dette er i alle fall en erfaring vi har gjort oss i Oslo, forklarer direktør Britha Røkenes i Næringsetaten.

— Om våren, og særlig på 17. mai, er det spesielt mange som ønsker å utvide serveringsområdet sitt, eller forlenge åpnings- og skjenketiden sin. Vi minner derfor alle som allerede har en skjenkebevilling om at de kan søke om å utvide for én enkelt anledning.

I Oslo tar det normalt ikke mer enn tre uker å få svar på en utvidelse av bevillingen for én enkelt anledning, eller arrangement. Er det mange som søker samtidig, eller det er snakk om et større arrangement eller areal, kan det ta noe lengre tid. I Oslo søker du via Næringsetatens nettsider.

Veiledning i alkoholregelverket

Næringsetaten tilbyr også gratis veiledning til utesteder i Oslo som trenger en oppfriskning av skjenkereglene og tips til god drift i travle tider. Særlig 17. mai kan ofte by på utfordringer knyttet til alkoholserveringen.

Kontakt Næringsetaten på postmottak@nae.oslo.kommune.no for å avtale veiledning.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Siste nytt

  1. Deltakerne i Nordisk mesterskap er klare

    Kokkelaget fra Spiseriet/Stavanger konserthus og servitørlærlingene fra Brasserie France vant sine klasser under ASKO Servering Norgescup i helgen. Lagene skal nå representere Norge i Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i Helsinki i april.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: