Driver du et skjenkested og har planer om et arrangement i mai som krever en utvidelse av skjenkebevillingen? Husk å søke i god tid! Foto: Eva Beate Strømsted.
Driver du et skjenkested i Oslo og har planer om et arrangement i mai som krever en utvidelse av skjenkebevillingen? Da er det lurt å være klar over at det kommer mange søknader om slike arrangementer på en gang, så det er lurt å søke kommunen i god tid før arrangementsdatoen din.
Direktør for Næringsetaten, Britha Røkenes. Foto: Morten Brakestad.
— Dette er i alle fall en erfaring vi har gjort oss i Oslo, forklarer direktør Britha Røkenes i Næringsetaten.
— Om våren, og særlig på 17. mai, er det spesielt mange som ønsker å utvide serveringsområdet sitt, eller forlenge åpnings- og skjenketiden sin. Vi minner derfor alle som allerede har en skjenkebevilling om at de kan søke om å utvide for én enkelt anledning.
I Oslo tar det normalt ikke mer enn tre uker å få svar på en utvidelse av bevillingen for én enkelt anledning, eller arrangement. Er det mange som søker samtidig, eller det er snakk om et større arrangement eller areal, kan det ta noe lengre tid. I Oslo søker du via Næringsetatens nettsider.
Veiledning i alkoholregelverket
Næringsetaten tilbyr også gratis veiledning til utesteder i Oslo som trenger en oppfriskning av skjenkereglene og tips til god drift i travle tider. Særlig 17. mai kan ofte by på utfordringer knyttet til alkoholserveringen.
– Havfisketurisme skaper liv og aktivitet i små kystsamfunn. Bransjen er altfor viktig til at den kan forbys, sier president i NHO Reiseliv Mona Jacobsen Saab.
Ulike eiere hadde store utfordringer med å få lønnsom drift av Utsikten Hotell Kvinesdal. Men nå har Agnes Berntsen og teamet fått sving på sakene og snudd underskudd til overskudd. Les mer hos NHO Agder her.
Det startet med en idé og en garasje. I dag har Hekkan Burger fem restauranter, over 80 ansatte – og planer om å vokse videre. Les hele saken hos NHO Rogaland her.