Søk i tide for arrangementer i mai

Publisert

Driver du et skjenkested og har planer om et arrangement i mai som krever en utvidelse av skjenkebevillingen? Husk å søke i god tid! Foto: Eva Beate Strømsted.

Driver du et skjenkested i Oslo og har planer om et arrangement i mai som krever en utvidelse av skjenkebevillingen? Da er det lurt å være klar over at det kommer mange søknader om slike arrangementer på en gang, så det er lurt å søke kommunen i god tid før arrangementsdatoen din.

Direktør for Næringsetaten, Britha Røkenes. Foto: Morten Brakestad.

— Dette er i alle fall en erfaring vi har gjort oss i Oslo, forklarer direktør Britha Røkenes i Næringsetaten.

— Om våren, og særlig på 17. mai, er det spesielt mange som ønsker å utvide serveringsområdet sitt, eller forlenge åpnings- og skjenketiden sin. Vi minner derfor alle som allerede har en skjenkebevilling om at de kan søke om å utvide for én enkelt anledning.

I Oslo tar det normalt ikke mer enn tre uker å få svar på en utvidelse av bevillingen for én enkelt anledning, eller arrangement. Er det mange som søker samtidig, eller det er snakk om et større arrangement eller areal, kan det ta noe lengre tid. I Oslo søker du via Næringsetatens nettsider.

Veiledning i alkoholregelverket

Næringsetaten tilbyr også gratis veiledning til utesteder i Oslo som trenger en oppfriskning av skjenkereglene og tips til god drift i travle tider. Særlig 17. mai kan ofte by på utfordringer knyttet til alkoholserveringen.

Kontakt Næringsetaten på for å avtale veiledning.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

  • Ole Michael Bjørndal
  • Fagdirektør næringspolitikk
  • Pressebilder

Siste nytt

  1. Booking.com fjerner alle prisparitetsklausuler

    NHO Reiseliv har lenge påpekt behovet for å innføre et forbud mot såkalte prisparitetsklausuler i avtaler mellom hoteller og internasjonale plattformselskaper. Nå har flere års kamp ført fram.

  2. Nye momsregler vedtatt: - Skuffende og forunderlig

    NHO Reiseliv og leiebilbransjen ble ikke hørt da  regjeringspartiene og SV kom til enighet om revidert nasjonalbudsjett. Det er nå klart at regjeringens forslag om leiebilmoms ble vedtatt uten endringer.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: