Julepraten: – Vi har bra belegg fordi vi har ekstremt gode snøforhold

#205

Fyrverkeri utenfor Myrkdalen Hotell på Voss.

– Mange har vært på ski i Alpene, men de foretrekker Norge fordi her er det mye mer plass i bakkene og mindre kø, sier Knut Kettermann, hotelldirektør ved Myrkdalen Hotell.

Vi har tatt en prat med Knut Kettermann, hotelldirektør ved Myrkdalen Hotell på Voss, om hvordan året har gått, planer for julen og forventninger til 2018. 

Forventninger til julebordsesongen:

  • 77 prosent av reiselivsbedriftene tror julebordsesongen blir bedre eller lik som i fjor. 24 prosent tror julebordsesongen blir bedre. Det er en økning på 9 prosentpoeng fra i fjor.
  • 86 prosent tror vintersesongen blir bedre eller lik som i fjor. 32 prosent tror den blir bedre. Det er en økning på tre prosentpoeng fra i fjor.
  • Over 200 reiselivsbedrifter har svart på NHO Reiselivs undersøkelse som kartlegger forventninger til julebordsesongen 2017.

Jeg åpner en luke i julekalenderen og får et opphold på Myrkdalen Hotell. Hva kan jeg forvente meg?

– Myrkdalen Hotell ble åpnet i 2012, og markerer i dag femårsdagen til hotellet. Vi er et fullservicehotell som er åpent hele året rundt hver eneste dag. Det er et moderne hotell og en del av destinasjonsutviklingen i Myrkdalen Fjellandsby, som ble grunnlagt i 2002. Vi er med andre ord en relativt  ny skidestinasjon.

– Det unike med oss er at vi ligger midt i skibakken – det er «ski in - ski out». Sommers tid har vi også en unik beliggenhet med kort avstand til Sognefjorden, Nærøyfjorden og Hardangerfjorden. Her kommer folk for å oppleve både fjell og fjord.

Hvordan vil du oppsummere 2017?

– Det har vært et godt år med en solid vekst i sommermånedene: 9,5 prosent belegg og 20 prosent GRP. Selv om vi egentlig er en vinterdestinasjon, har vi faktisk flere gjester om sommeren, og de aller fleste er utenlandske gjester.

– Det har også vært en innholdsrik høst hvor vi for første gang har arrangert flere aktiviteter og festivaler som har gitt gode besøkstall. Ølfestival, countryfestival, strikkefestival og kulinarisk helg med Bocuse D'or-vinner Ørjan Johannessen ble veldig vellykket.

Knut Kettermann, hotelldirektør ved Myrkedalen Hotell.

Hvordan blir jula i år, mon tro?

– Vi kommer til å havne på omtrent fjorårets nivå, kanskje litt bedre. Høytidsdagene er stille, men så tar det seg gradvis opp i romjulen og avslutter forhåpentlig med en 100 prosent belagt nyttårshelg. Vi har bra belegg i helgene og god aktivitet i ukedagene opp mot jul fordi vi har ekstremt gode snøforhold.

Har dere noen spesielle tilbud i julen? Hva ønsker gjestene å oppleve?

– Vi har et juleprogram der kjerneverdiene er familie. Mange av aktivitetene er rettet mot barn.

– I høytiden er det en del utenlandske gjester. De vil stå på ski, men også oppleve hvit, norsk jul. Mange av dem har vært på de kjente skidestinasjonene i Alpene, men de foretrekker Norge fordi her er det mye mer plass i bakkene og mindre kø.Knut Kettermann

Hva er dine forventninger til 2018?

– Vi fortsetter den gode trenden vi har begynt siden vi åpnet. Vi har blant annet et mål om å tiltrekke oss flere utenlandske vinterturister fra blant annet Kina. Kineserne vil oppleve Fjord-Norge som et naturprodukt som ikke bærer preg av masseturisme.

Nyttårsforsett?

– Holde stødig kurs på den reisen vi begynte på for fem år siden.

 

Nyhetsbrev fra NHO Reiseliv

Nyhetsbrev fra NHO Reiseliv

NHO Reiseliv sender oppdateringer med siste nytt om situasjonen for norske reiselivsbedrifter. Meld deg på her.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: