NHO Reiseliv

Innhold

Julepraten: – Julebordsesongen er tilbake for fullt i år

#205

Nina Askvik, General Manager ved Radisson Blu Royal Hotel i Bergen

Nina Askvik fra Radisson Blu Royal Hotel i Bergen er glad for at julebordsgjestene er tilbake etter noen utfordrende år på Vestlandet.

Vi har tatt en prat med Nina Askvik, General Manager ved Radisson Blu Royal Hotel i Bergen, om året som har gått, planer for julen og forventninger til 2018. 

Forventninger til julebordsesongen:

  • 77 prosent av reiselivsbedriftene tror julebordsesongen blir bedre eller lik som i fjor. 24 prosent tror julebordsesongen blir bedre. Det er en økning på 9 prosentpoeng fra i fjor.
  • 86 prosent tror vintersesongen blir bedre eller lik som i fjor. 32 prosent tror den blir bedre. Det er en økning på tre prosentpoeng fra i fjor.
  • Over 200 reiselivsbedrifter har svart på NHO Reiselivs undersøkelse som kartlegger forventninger til julebordsesongen 2017.

Jeg åpner en luke i julekalenderen og får et opphold på Radisson Blu Royal Hotel. Hva kan jeg forvente meg?

– Radisson Blu Royal Hotel er et av de største hotellene i Bergen med 342 rom og bankett- og konferansefasiliteter til 600 gjester. For ett år siden åpnet vi restauranten 26 North Restaurant & Social Club. Siden oppstarten har vi klatret over 170 plasser på TripAdvisor, vi har åpnet egen uteservering, og vi har mottatt strålende anmeldelser både for maten og servicen.

– 26 North Restaurant & Social Club ligger helt ytterst på Bryggen med det som trolig er byens beste beliggenhet. Her får gjestene servert moderne, nordiske tradisjonsretter i uhøytidelige omgivelser. Vårt mål er å gi gjestene de beste mat- og drikkeopplevelsene i Bergen.

Hvordan vil du oppsummere 2017?

– Etter noen utfordrende år på Vestlandet med krisen i olje-og gassnæringen ser vi nå en økning i det viktige møte- og eventsegmentet. Det har vært et år med mange høydepunkter. Bergen arrangerte sykkel-VM i år, hvor Radisson Blu Royal Hotel var det offisielle VM-hotellet. Det ble en fantastisk folkefest som trolig vil gi byen økt etterspørsel i det internasjonale markedet – og det trenger vi siden Bergen har fått 1265 nye hotellrom i år, det vil si en økning på over 30 prosent i kapasiteten. Vi ser også at julebordsesongen er tilbake for fullt i år. Kongesalen vår er booket hver helg til firma som arrangerer julebord for sine ansatte.

– Bergen arrangerte sykkel-VM i år hvor Radisson Blu Royal Hotel var det offisielle VM-hotellet. Det ble en fantastisk folkefest som trolig vil gi byen økt etterspørsel i det internasjonale markedet.Nina Askvik

Hvordan blir jula i år, mon tro?

– Julen er rolig i Bergen etter en hektisk førjulstid. Belegget er likevel ganske bra med turister fra Asia, og nordmenn som trenger overnatting i Bergen grunnet besøk hos familie. Vi har åpent hver dag, også på nyttårsaften. Her har man prima utsikt til fyrverkeriet som Bergen kommune sender opp fra Tollbodsallmenningen – rett over Vågen.

26 North Restaurant & Social Club

Hva er det beste ved å feire jul hos dere?

– Det beste med å bo hos oss i julen og feire inngangen til et nytt år er vår unike beliggenhet på verdensberømte Bryggen. Bryggen er på Unescos verdensarvliste, og man bor bokstavelig talt i en middelalderby. Like utenfor hovedinngangen kan du rusle rundt i middelalderbyen og ta de gamle sjøhusene i nærmere øyesyn. Det er tre minutter til Fløibanen, som bringer deg opp til Fløyen med spektakulær utsikt over byen.

Hva er dine forventninger til 2018?

– Vi gleder oss til 2018. Høydepunktene kommer på rekke og rad med Festspillene i Bergen, Nattjazz, Bergenfest og alle konsertene som arrangeres på Bergenhus Festning like ved hotellet. Sommersesongen utvides stadig i begge ender.

– Det aller viktigste for oss er å skape magiske opplevelser for gjestene våre, og da er det viktig å ha våre medarbeidere i fokus og utvikle dem slik at de er i stand til å skape høydepunkter og gode opplevelser. Våre ansatte er hotellet, og de skaper våre verdier. Hver eneste dag investerer vi tid og ressurser i å utvikle talentene våre. Flertallet av våre ledere er rekruttert internt. De har utviklet seg til rollen gjennom trening og interne utviklingsprogrammer.

Nyttårsforsett?

– Mitt nyttårsforsett for bedriften er å bruke enda mer tid på å utvikle talentene våre, og på å skape minneverdige og magiske opplevelser for gjestene våre.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: