Julepraten: – Julebordsesongen er tilbake for fullt i år

#205

Nina Askvik, General Manager ved Radisson Blu Royal Hotel i Bergen.

Nina Askvik fra Radisson Blu Royal Hotel i Bergen er glad for at julebordsgjestene er tilbake etter noen utfordrende år på Vestlandet.

Vi har tatt en prat med Nina Askvik, General Manager ved Radisson Blu Royal Hotel i Bergen, om året som har gått, planer for julen og forventninger til 2018. 

Forventninger til julebordsesongen:

  • 77 prosent av reiselivsbedriftene tror julebordsesongen blir bedre eller lik som i fjor. 24 prosent tror julebordsesongen blir bedre. Det er en økning på 9 prosentpoeng fra i fjor.
  • 86 prosent tror vintersesongen blir bedre eller lik som i fjor. 32 prosent tror den blir bedre. Det er en økning på tre prosentpoeng fra i fjor.
  • Over 200 reiselivsbedrifter har svart på NHO Reiselivs undersøkelse som kartlegger forventninger til julebordsesongen 2017.

Jeg åpner en luke i julekalenderen og får et opphold på Radisson Blu Royal Hotel. Hva kan jeg forvente meg?

– Radisson Blu Royal Hotel er et av de største hotellene i Bergen med 342 rom og bankett- og konferansefasiliteter til 600 gjester. For ett år siden åpnet vi restauranten 26 North Restaurant & Social Club. Siden oppstarten har vi klatret over 170 plasser på TripAdvisor, vi har åpnet egen uteservering, og vi har mottatt strålende anmeldelser både for maten og servicen.

– 26 North Restaurant & Social Club ligger helt ytterst på Bryggen med det som trolig er byens beste beliggenhet. Her får gjestene servert moderne, nordiske tradisjonsretter i uhøytidelige omgivelser. Vårt mål er å gi gjestene de beste mat- og drikkeopplevelsene i Bergen.

Hvordan vil du oppsummere 2017?

– Etter noen utfordrende år på Vestlandet med krisen i olje-og gassnæringen ser vi nå en økning i det viktige møte- og eventsegmentet. Det har vært et år med mange høydepunkter. Bergen arrangerte sykkel-VM i år, hvor Radisson Blu Royal Hotel var det offisielle VM-hotellet. Det ble en fantastisk folkefest som trolig vil gi byen økt etterspørsel i det internasjonale markedet – og det trenger vi siden Bergen har fått 1265 nye hotellrom i år, det vil si en økning på over 30 prosent i kapasiteten. Vi ser også at julebordsesongen er tilbake for fullt i år. Kongesalen vår er booket hver helg til firma som arrangerer julebord for sine ansatte.

– Bergen arrangerte sykkel-VM i år hvor Radisson Blu Royal Hotel var det offisielle VM-hotellet. Det ble en fantastisk folkefest som trolig vil gi byen økt etterspørsel i det internasjonale markedet.Nina Askvik

Hvordan blir jula i år, mon tro?

– Julen er rolig i Bergen etter en hektisk førjulstid. Belegget er likevel ganske bra med turister fra Asia, og nordmenn som trenger overnatting i Bergen grunnet besøk hos familie. Vi har åpent hver dag, også på nyttårsaften. Her har man prima utsikt til fyrverkeriet som Bergen kommune sender opp fra Tollbodsallmenningen – rett over Vågen.

26 North Restaurant & Social Club.

Hva er det beste ved å feire jul hos dere?

– Det beste med å bo hos oss i julen og feire inngangen til et nytt år er vår unike beliggenhet på verdensberømte Bryggen. Bryggen er på Unescos verdensarvliste, og man bor bokstavelig talt i en middelalderby. Like utenfor hovedinngangen kan du rusle rundt i middelalderbyen og ta de gamle sjøhusene i nærmere øyesyn. Det er tre minutter til Fløibanen, som bringer deg opp til Fløyen med spektakulær utsikt over byen.

Hva er dine forventninger til 2018?

– Vi gleder oss til 2018. Høydepunktene kommer på rekke og rad med Festspillene i Bergen, Nattjazz, Bergenfest og alle konsertene som arrangeres på Bergenhus Festning like ved hotellet. Sommersesongen utvides stadig i begge ender.

– Det aller viktigste for oss er å skape magiske opplevelser for gjestene våre, og da er det viktig å ha våre medarbeidere i fokus og utvikle dem slik at de er i stand til å skape høydepunkter og gode opplevelser. Våre ansatte er hotellet, og de skaper våre verdier. Hver eneste dag investerer vi tid og ressurser i å utvikle talentene våre. Flertallet av våre ledere er rekruttert internt. De har utviklet seg til rollen gjennom trening og interne utviklingsprogrammer.

Nyttårsforsett?

– Mitt nyttårsforsett for bedriften er å bruke enda mer tid på å utvikle talentene våre, og på å skape minneverdige og magiske opplevelser for gjestene våre.

Nyhetsbrev fra NHO Reiseliv

Nyhetsbrev fra NHO Reiseliv

NHO Reiseliv sender oppdateringer med siste nytt om situasjonen for norske reiselivsbedrifter. Meld deg på her.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: