Julepraten: – Det smeller skikkelig fra midten av desember

#205

Kristian Bøe, Hattvika Lodge.

– Våre gjester er over gjennomsnittet aktive, men i julen ønsker mange bare å slappe av, sier Kristian Bøe ved Hattvika Lodge.

Det nærmer seg jul, og reiselivsbedrifter over hele landet har store forventninger til julebordsesongen. Vi har tatt en prat med noen av våre medlemmer for å høre litt om året som har gått, forventninger til julen og til året som kommer. Vårt første intervjuobjekt i serien «Julepraten» er Kristian Bøe, som driver Hattvika Lodge i Lofoten sammen med kona Guri Cecilie Jentoft.

Jeg åpner en luke i julekalenderen og får et opphold på Hattvika Lodge. Hva kan jeg forvente meg?

– Hattvika Lodge handler om det beste av Lofoten, der spektakulær natur og konstante endringer i været gir rammene for oppholdet. Her får du fire årstider på en dag. For å tilby gjester uforglemmelige opplevelser satser vi på god standard, hyggelig vertskap og aktiviteter som utfordrer. Med lokale guider tilbyr vi aktiviteter som fisketurer, fjellturer, randonèe, splitboard, havkajakk og mountainbike. Hattvika Lodge er vanskelig å sette i bås. Vi er ikke et tradisjonelt rorbuhotell, ei heller hotell. Vi sier gjerne at vi gjør alt for gjester som bor hos oss, da en vesentlig del av våre inntekter kommer fra aktiviteter i naturen

Forventninger til julebordsesongen:

  • 77 prosent av reiselivsbedriftene tror julebordsesongen blir bedre eller lik som i fjor. 24 prosent tror julebordsesongen blir bedre. Det er en økning på 9 prosentpoeng fra i fjor.
  • 86 prosent tror vintersesongen blir bedre eller lik som i fjor. 32 prosent tror den blir bedre. Det er en økning på tre prosentpoeng fra i fjor.
  • Over 200 reiselivsbedrifter har svart på NHO Reiselivs undersøkelse som kartlegger forventninger til julebordsesongen 2017.

Hvordan vil du oppsummere 2017?

– Vi har hatt en eventyrlig vekst. Vi ser at belegget hever seg for hver måned og kalenderen fyller seg på lengre tidssykluser. Summen av markedsføring og mange gode tilbakemeldinger fra gjester har gjort at vi innfører tre og fire dager som minimumsopphold hos oss, som igjen flytter gjestene ut i kalenderen.

– Vårt viktigste arbeidsredskap er vertskapet og våre aktiviteter. Aktive gjester trekker mange nye gjester.Kristian Bøe, Hattvika Lodge

Hvordan blir jula i år, mon tro?

Det er rolig til midten av desember, men da smeller det skikkelig. Hattvika Lodge har en booking på 75 prosent i romjulen og nyttår.

Har dere noen spesielle tilbud i julen? Hva ønsker gjestene å oppleve?

Våre gjester er over gjennomsnittet aktive, men i julen ønsker mange bare å slappe av. I Lofoten er det mørketid og gjestene som kommer i denne tiden, er godt forberedt. De ønsker å speide etter nordlyset og reise rundt på «utsiktsplasser». De mest ivrige vil ta en fjelltur eller to. En utfordring er at det ikke er så mange åpne restauranter i denne perioden, så her må vi tilrettelegge med privat restaurant og investere i egne åpningstider.

Hva er dine forventninger til 2018?

2018 blir et konsolideringsår for vår virksomhet. Vi kommer til å legge ned mye energi i å tiltrekke oss de rette ressursene for fremtiden på aktivitet og driftspersonell. Vi har avtale med to medarbeidere i hele 2018, i tillegg til vertskapet, og vi skal ansette minimum en person til på aktivitetssiden. I 2018 vil vi være fem personer, samt to sommervikarer på housekeeping for å holde 75 senger tilgjengelige til enhver tid.

Nyttårsforsett?

Hattvika Lodge har hatt en pangstart, og det har til tider vært altfor mye jobb. Fremtiden ser ut til å være lys, men vi må lære oss å puste mer ut sammen i familien og ta vare på oss selv. Forsettet blir derfor å ansette de riktige personene og ta mer fri fra den daglige driften.

Nyhetsbrev fra NHO Reiseliv

Nyhetsbrev fra NHO Reiseliv

NHO Reiseliv sender oppdateringer med siste nytt om situasjonen for norske reiselivsbedrifter. Meld deg på her.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: