Julepraten: – Vi tok frokosten til nye høyder

#205

Ulrika Larsson, daglig leder ved Scandic Forum i Stavanger.

– Et av årets store høydepunkter var da vi serverte frokost på Preikestolen, sier Ulrika Larsson, daglig leder ved Scandic Forum i Stavanger.

Det nærmer seg jul, og reiselivsbedrifter over hele landet har store forventninger til julebordsesongen. Vi har tatt en prat med noen av våre medlemmer for å høre litt om året som har gått, forventninger til julen og til året som kommer. I dag har vi tatt en prat med Ulrika Larsson, daglig leder ved Scandic Forum i Stavanger. 

Jeg åpner en luke i julekalenderen og får et opphold på Scandic Forum. Hva kan jeg forvente meg?

– Scandic Forum er et veldig spennende hotell, som er et signalbygg i regionen. Det er Stavangers høyeste bygning. Vi har 182 rom, og øverst på hotellet har vi en restaurant og en bar med byens beste utsikt. Vi ligger vegg i vegg med Stavangers største kongress og sportsområde, mindre enn fem minutter fra sentrum.

– Det som er gøy med dette hotellet, er at vi får så mange ulike gjester. En dag kan hotellet være fullt av forretningsfolk fra hele verden som besøker en messe eller en kongress inne på Stavanger Forum. En annen dag kan det være et stort idrettsarrangement og vi forvandles til et idrettshotell. På sommeren blir vi til et fritidshotell med ferierende gjester fra hele verden. 

Forventninger til julebordsesongen:

  • 77 prosent av reiselivsbedriftene tror julebordsesongen blir bedre eller lik som i fjor. 24 prosent tror julebordsesongen blir bedre. Det er en økning på 9 prosentpoeng fra i fjor.
  • 86 prosent tror vintersesongen blir bedre eller lik som i fjor. 32 prosent tror den blir bedre. Det er en økning på tre prosentpoeng fra i fjor.
  • Over 200 reiselivsbedrifter har svart på NHO Reiselivs undersøkelse som kartlegger forventninger til julebordsesongen 2017.

Hvordan vil du oppsummere 2017?

– 2017 har vært et spennende år for hotellet. Nå begynner ting å endre seg, sommeren ble veldig bra og høsten ble bedre enn vi hadde trodd. Vi har styrket samarbeidet i regionen for å skape nye muligheter for nye segmenter. Det er mye spennende på gang.

- Stavanger har hatt noen tøffe år, så vi har jobbet hardt med å skape business og nye muligheter.Ulrika Larrson, Scandic Forum 

– I år har vi hatt flere store idrettsarrangementer som verdenscup på skøyter og internasjonale tennisturneringer. Det er også kult å se at «events» som Nordic Edge vokser år for år. Et av de store høydepunktene var da vi tok frokosten til nye høyder ved å servere frokost på Preikestolen. Det var en stor overraskelse for alle de 250 turistene som hadde tatt turen opp på morgenen - et minne for livet! 


Hvordan blir jula i år, mon tro?

– Vi stenger faktisk i julen. Da jeg kom til Norge, syntes jeg det var galskap å stenge et hotell i en så viktig høytid, men jeg har faktisk endret mening. Vi har to søsterhotell her i Stavanger som har åpent, så det finnes nok av rom for dem som ønsker overnatting. Selv gleder jeg meg til å gi personalet fri etter en fantastisk innsats gjennom hele året.

Har dere noen spesielle tilbud i julen? Hva ønsker gjestene å oppleve?

– Vi har mange glade julebordsgjester her i disse dager. Vi er stolte over produktet vårt. Det er en flott opplevelse å feire førjulstiden med venner, familie eller kolleger med utsikt over hele byen. Også er det jo herlig å kunne legge seg på et rom etter dansen istedenfor å måtte karre seg hjem i en dyr taxi etterpå.

Hva er dine forventninger til 2018?

– Vi har mange spennende arrangementer i 2018, som oljemessen ONS i august og ikke minst Norwegian Travel Workshop i april. Vi skal ha internasjonale idrettsarrangementer og konserter. Vi har også planer om nye investeringer, og det gleder jeg meg veldig til. Hvis markedet fortsetter i den samme retningen som nå, håper jeg også på å kunne ansette flere. 

Nyttårsforsett?

– 2018 skal bli et fantastisk år. Jeg får vel kjøre på med det tradisjonelle nyttårsforsettet: trene tre ganger i uken. Og så skal jeg prøve å få med meg hele temaet på Scandic Forum, og kanskje til og med gjestene. Så blir det både godt arbeidsmiljø og glade gjester på en gang.

Nyhetsbrev fra NHO Reiseliv

Nyhetsbrev fra NHO Reiseliv

NHO Reiseliv sender oppdateringer med siste nytt om situasjonen for norske reiselivsbedrifter. Meld deg på her.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: