Påskepraten: – Det er nordmenn som har størst tradisjoner for påskeferie på fjellet med appelsiner, kakao og kvikk-lunsj i solveggen

#005

Karianne Rustad er daglig leder ved Rustad Hotell og Fjellstue på Sjusjøen. Foto: Privat.

Som eneste hotell igjen på Sjusjøen er Karianne Rustad ved Rustad Hotell og Fjellstue opptatt av å holde kvaliteten og trykket oppe.

Over halvparten av befolkningen planlegger å dra på påskeferie i år, viser NHO Reiselivs årlige påskegallup gjennomført blant 1037 nordmenn over 18 år. Av disse skal 49 prosent feriere på Østlandet. Vi har derfor tatt en prat med daglig leder ved Rustad Hotell og Fjellstue, Karianne Rustad, for å finne ut av hva gjestene kan se frem til i påskeferien og hvordan det er å være eneste hotell igjen på Sjusjøen.  

Rustad Hotell og Fjellstue

Eid og drevet av familien Rustad siden 1935.

I dag er det Karianne Rustad, 4. generasjon, som driver hotellet. 

Det startet med 10 rom med egen ovn og potte på rommet. 

Har nå 84 senger fordelt på 44 rom med dusj/toalett, TV, Wifi og telefon.

Hotellet er blant annet kjent for sitt gode kjøkken og skispor i verdensklasse.

Hotellets nettside

Hva kan forventes hvis du legger påskeferien til Rustad Hotell og Fjellstue?

– Da kan du forvente god, norsk påskeferie med mye snø, forhåpentligvis mye sol og flerfoldige kilometer med skispor. Vi serverer stor lunsjbuffet hver dag og 3-retters middag på kvelden. Vi tilbyr i tillegg yoga enkelte dager i påsken og har "Rustadiaden" - en akekonkurranse for barn i alle aldre med høytidelig premieutdeling på kvelden. Det er personlig preg og uformelt stemning, så det passer for de fleste, både barn og voksne. 

Hvem er påskegjestene dine, og hva ønsker de å gjøre i påsken?

– Vi har for det meste utenlandske gjester gjennom hele vinteren, mens påsken er tiden for nordmenn her hos oss. Det er nordmenn som har størst tradisjoner for påskeferie på fjellet med appelsiner, kakao og kvikk-lunsj i solveggen. Dette er veldig eksotisk for de utenlandske gjestene våre. Gjestene kommer for å gå de siste turene på ski for vinteren og for å spise god mat og kose seg med familien. Vi har flere familier som kommer og tilbringer påsken sammen her. 

#005

Påsken på Rustad Hotell og Fjellstue, Sjusjøen. Foto: Privat.

Hva satser din bedrift på?

– Vi satser fremdeles på ferie og fritidsmarkedet. Det er først og fremst vinteren som er vår høysesong. Om sommeren har vi mange bryllup her. Det er også et marked vi jobber med fremover. I tillegg vil vi gjerne få flere kurs og konferanser til hotellet på våren og høsten. 

Hvordan er konkurransesituasjonen for din bedrift?

– Vi er det eneste hotellet som er igjen på Sjusjøen, så sånn sett er vi i en god posisjon på en destinasjon som er veldig attraktiv. Men det er klart at vi har konkurranse fra alle de andre fjell-destinasjonene her i innlandet. Vi må holde trykket og kvaliteten oppe hele tiden. 

#005

God atmosfære og hygge i stuene på Rustad Hotell & Fjellstue. Foto: Privat.

Hva er de største utfordringene for din bedrift?

– Som mange andre er det utfordringer å få tak i nok personale, spesielt kokker. Som en sesongbedrift er dette konstant en utfordring. Det er ikke så mange lokale som bor her, så vi må hente mange fra lenger unna og også fra utlandet til tider. Det er også vanskelig å få til god og stabil drift med så store sesongsvingninger og dette er også noe vi jobber med å prøve å endre på. 

Hvordan vil du oppsummere 2019 så langt, og hvordan ser resten av året ut?

– 2019 har vært et godt år så langt. Vinteren har svart til forventningene med 97 % belegg i februar og 91 % belegg i mars. Vi har hatt mange fornøyde gjester her i vinter, og det er vi glade for! Resten av året er mer usikkert. Etter et rekordår i fjor med brylluper er det litt roligere her i år, men vi har mange andre typer selskaper gjennom sommeren og høsten. Det er imidlertid stort potensiale til å fylle på mer så vi må stå på for å prøve å gjøre resten av året bedre. 

Se også: 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: