─ Det går helt fint med ski in/ski out fra bobilen

Publisert

Bilde av Kaja FUnder Idstad med snødekket natur i bakgrunnen.

Kaja Funder Idstad. daglig leder ved Fagernes camping i Valdres. Foto: Fagernes Camping.

Campingferie er ikke lenger et andrevalg - heller ikke om vinteren. Skal vi tro daglig leder ved Fagernes Camping i Valdres går det helt fint med ski in/ski out fra bobilen.

Reiselivslederen

Hvem:  Kaja Funder Idstad, daglig leder 

Hvor: Fagernes Camping i Valdres

Hva: Helårsdrevet familiebedrift siden 1990

Ansatte: 22 ansatte fordelt på 8 årsverk, mange av dem konsentrert rundt høysesongen om sommeren

Gjestedøgn: 47 000 gjestedøgn i 2020, mesteparten fra Norge, Tyskland og Nederland

Nettside: fagernescamping.no

Facebook: Fagernes camping 

Instagram: @Fagernescamping

 

Campingferie blir mer og mer populært. Hvordan har utviklingen vært de siste årene?  

Vi har hatt en jevn, positiv utvikling over flere år og ser at vi har tatt riktige investeringsvalg de siste årene. I 2015 hadde vi 25.000 gjestedøgn, så det sier seg selv at mye har forandret og utviklet seg de siste fem årene. Jeg synes det er utrolig morsomt og givende når vi har hatt mulighet til å forme bedriften slik som vi ønsker og har drømt om – og at man i tillegg ser at alt går den riktige veien. Campingnæringen har vært i vinden i flere år allerede og er en bransje «alle» har fått øynene opp for. Vi tilbyr overnatting, fasiliteter og service av god kvalitet og jeg opplever at mange foretrekker oss fremfor å bo på hotell. 

Og så ble vi plutselig rammet av en verdensomspennende pandemi... Hvordan har koronakrisen preget Fagernes camping?  

2020 oppleves som en gigantisk bergog dalbane. Vi måtte holde stengt i påska og litt ut i mai og det er normalt sett en hektisk periode hos oss. Usikkerheten i april var ekkel; skulle vi planlegge sommersesongen på vanlig vis, hvor mange ansatte kom vi til å ha behov for? Samtidig var det tusen ting å sette seg inn i – ting som vi normalt sett ikke jobber med som permitteringer, tilskuddsordninger, smittevernsveiledere osv. Gjester og ansatte hadde spørsmål som var vanskelige å svare på og jeg som daglig leder følte også på et stort ansvar for å gjøre ting riktig, behandle folk på en god måte, men samtidig ta vare på bedriften.  

Heldigvis ble sommersesongen 2020 sesongen over alle sesonger. Nordmenn måtte legge ferien sin til eget land og mitt inntrykk er at mange nå så på dette som en anledning til «endelig» å få prøvd ut campinglivet. Vår bedrift har derfor foreløpig greid oss godt gjennom denne pandemien og vi har forhåpninger om at 2021 også kan bli et godt år for oss.  

 

Fagernes på vinterstid, dekket av snø

Vinter på Fagernes. Foto: Fagernes camping.

Campinglivet er ikke bare populært om sommeren, men også om vinteren? Markedet for vintercamping har vært økende de siste årene og denne vintersesongen har vi flere vintercampere enn noen gang. Campingferie på vinteren kan kanskje virke litt fjernt for mange, men med vogner eller bobiler med god standard trenger du ikke være redd for å bli kald på beina. Du har hytta med deg på hjul og skiløyper og alpinanlegg rett i nærheten. Du kan fint ha ski-in og ski-out fra bobilen din. Valdres som reisemål er fantastisk både sommer som vinter og i området rundt oss har vi milevis med fantastisk skiterreng og hele syv forskjellige alpinanlegg.  

Jeg tror også at mange setter stor pris på det camping på mer generell basis kan tilby; fleksibilitet, variasjon, du har med deg alt du trenger, det er veldig trygt, sosialtavslappende og barnevennlig. Jeg vil også påstå at campingferie er en miljøvennlig ferieform. Det viktig med fokus på bærekraft og i så måte tror jeg bransjen vår er et smart valg.  

Hva tror du om fremtiden for campingnæringen 

Campingbransjen fremstår etter hvert som dyktige og solide reiselivsaktører og er ikke lenger et andrevalg. Vi må tørre å ta vår plass og være stolte av den fantastiske bransjen vi er så heldige å jobbe i. Jeg er sikker på at kundene vil bruke oss hvis vi viser at vi kan tilby kvalitet. Koronapandemien setter nok en stopper for utenlandsreiser i store deler av 2021 også, så 2022 blir et spennende år. Men jeg tror at mange nordmenn nå har oppdaget hvor fantastisk landet vårt er og at vi kanskje kommer til å bruke mer av ferie- og fritiden vår i Norge også i fremtiden. Campingnæringen har vært heldige og jeg er svært takknemlig for at alt har gått så bra som det har gjort.

Økning i vintercamping

Før koronakrisen traff reiselivet i mars, økte antallet campingovernattinger i vinterhalvåret 2020 med over 40 000 flere gjester, sammenlignet med samme periode året før. I alt 487 557 campingovernattinger ble registrert fra november 2019 til og med februar 2020.  

I mars ble sesongen avbrutt av en nasjonal nedstenging og man mistet den viktige påskeferien. I perioden frem til februar så det imidlertid ut til å bli en god vintersesong, med en god økning fra 2018 og 2019-sesongen.  

Kilde: Statistisk sentralbyrå (SSB) 

 

Er du med i Bransjeforum for Campingbedrifter på Facebook?

Er du med i Bransjeforum for Campingbedrifter på Facebook?

 

 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: