Trygg skiopplevelse på Norefjell med «en stavlengdes avstand»

Bilde av Marius Arnesen på Norefjell skisenter foran en tråkkemaskin

Å være sosial, og i fysisk aktivitet ute, er bra og smittevernvennlig. Marius Arnesen og Norefjell Skisenter tar smittevernet på alvor med blant annet digitale kjøp og en «stavlengdes avstand» i skibakken, i køer og i heisen.

På Norefjell skisenter er det «en stavlengdes avstand» som gjelder. – Alle våre skigjester skal være trygge på at det er trygt å stå på ski hos oss, sier Marius Arnesen ved Norefjell Skisenter.

Reiselivslederen

Hvem: Marius Arnesen, Resort Manager

Hvor: Norefjell Skisenter / Norefjell Ski & Spa 

Hva: Et av Norges eldste alpinanlegg (arrangerte OL i 1952)

Ansatte: 15 helårsansatte. 130 sosongarbeidere på lønningslisten gjennom vinteren

Gjester: Har i snitt 1 300 skigjester daglig. Flesteparten kommer fra Norge, men 20 prosent er utlendinger

Nettside: norefjell.com/skisenter

Facebook: @Norefjellskisenter

Instagram: @norefjellskisenter

Hvordan har utviklingen vært de siste årene? 

Norefjell ligger i Krødsherad kommune som har et veldig treffende slagord for det vi driver med; vi skal være vertskap i verdensklasse. Vi øker gjesteantallet hvert eneste år, og er en viktig hjørnestensbedrift i kommunen som gir store ringvirkninger med hytteutbygging og annen næring som lever av vår virksomhet. Vi tiltrekker oss flest norske gjester, men har også gjester fra Sverige og Danmark. De siste årene har vi fått en del engelske skigjester som et resultat av et samarbeid med en rekke andre fjelldestinasjoner, der vi markedsfører oss mot det det engelske og nederlandske markedet. Det er veldig gøy at engelske skigjester begynner å få øynene opp for vår destinasjon. 

Hvordan har koronakrisen preget Norefjell skisenter? 

Som alle andre skisentre ble vi, fra 12. mars, rammet hardt, og det har siden den dagen ikke vært kjørt en eneste sving i bakkene våre. Vi tapte 15 millioner i omsetningen på halvannen måned, og alle ansatte ble permitterte. Vi har allikevel klart oss over sommeren. De permitterte er tilbake og det er ikke helt mørkt, men de neste tre månedene blir avgjørende for hvordan vi kommer ut i enden av dette.  

I et lengere perspektiv ser jeg bare positivt på fremtiden. Vi har piler som peker oppover med flere og flere gjester. Når pandemien er over skal vi fortsette å øke gjesteantallet hvert år, og være vertskap i verdensklasse, forteller reiselivsleder Marius Arnesen ved Norefjell Skisenter. Foto: Privat.

Hvordan ser kommende vintersesong ut? Forventer dere godt med besøk i juleferien? 

Bookinger for jula er kjempebra, og sesongkortsalget har gått som de foregående åreneÅ være sosial, og i fysisk aktivitet ute, er bra og smittevernvennlig - det har også norske myndigheter påpektJeg tror mange nordmenn higer etter å komme seg ut og være aktive etter måneder med hjemmekontor og sosial nedstengning. Vi skal sørge for at gjestene våre føler seg trygge på at det er trygt å stå på ski hos oss.  

Hva gjør dere for å ivareta smittevernhensyn 

Vi har, i samarbeid med helsemyndighetenevært med å utvikle en veldig god smittevernveileder som skal brukes i alle skianlegg i Norge. Det skal være en meters avstand, eller en «stavlengdes avstand» som vi kaller det, i skibakken, i køer og i heisen. Det betyr for eksempel at man må ha ett sete mellom hver person i stolheisen – hvis personene ikke er i samme kohort. Vi setter inn ekstra gjerder, ekstra skilting og har en ansatt som er smittevernansvarlig og til stede i anleggetOg vi digitaliserer slik at man for eksempel kan kjøpe skipasset på nett, og ikke fysisk i en luke. Vi er helt avhengig av at det ikke blir en opphoping av mennesker. Det blir den største utfordringen, men det skal vi klare. Ideelt sett skulle vi helst ha spredd gjestene utover ukedagene, men det er vanskelig. Det er jo i helgene og i skoleferiene at de fleste har mulighet til å stå i bakken.  

Hva kommer til å bli den største utfordringen fremover?  

Jeg er spent på hvor mye vi klarer å åpne av bakker, og hva som skjer med restriksjonene fremoverVi mister mest sannsynlig mister 20 prosent av gjestene våre, dansker og svensker, i januar og februar, men kanskje vi kan ta imot dem til påske hvis verden ser litt annerledes ut. Det vil være helt avgjørende for oss at nordmenn besøker oss i år.  

I et lengere perspektiv ser jeg bare positivt på fremtiden. Vi har piler som peker oppover med flere og flere gjester. Når pandemien er over skal vi fortsette å øke gjesteantallet hvert år, og være vertskap i verdensklasse.  

NB: Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner melder 10. desember at 26 alpinanlegg åpne og klare for å ta imot gjester. 

Reiselivslederen

Reiselivslederen er en intervjuserie hvor du blir kjent med spennende ledere i norske reiselivsbedrifter som er medlemmer hos oss. Her finner du de nyeste intervjuene.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: