Bocuse d’Or Europe til Norge i 2024

Publisert

Fargerike trehus langs vannet. Foto.

Trondheim blir vertsby for Bocuse d'Or Europe 2024. Foto: Visit Norway | Knut Aage Dahl

Norge blir neste vertsland for den prestisjefylte konkurransen Bocuse d’Or Europe. Konkurransen vil finne sted i Trondheim våren 2024 og blir en viktig arena for å vise frem Norge som matnasjon.

En smilende mann i dressjakke som står foran et restaurantkjøkken. Foto.

Daglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi, Arne Sørvig. Foto: Privat. Foto: Morten Holt

Bocuse d’Or Europe er den europeiske kvalifiseringskonkurransen for Bocuse d’Or, verdensmesterskapet i kokkekunst, hvor de ti beste kandidatene i denne konkurransen går videre til verdensfinalen i Lyon året etter.  i 2024 skal kokurransen arrangeres i Trondheim. Nyheten ble annonsert under Bocuse d'Or Europe i Budapest, der Team Norway med Filip August Bendi i spissen, kom på en imponerende tredjeplass. 

- Dette er en ærefull oppgave som skaper store muligheter for Norge som matnasjon, og for regionene til å vise sin særegenhet. Konkurransen samler de beste kokkene i Europa, og arrangementet bidrar til å sette de sterkeste lyskasterne på hele Norges gastronomiske miljø og potensialet som ligger her, jubler Arne Sørvig, daglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi.

Vil styrke fagets omdømme

Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv,  er enig. Også hun mener Bocuse d’Or,  som er verdens mest prestisjefulle kokkekonkurranse, vil sette norsk matproduksjon på verdenskartet:

– Norske kokker er innovative og flinke til å bruke gode norske råvarer, utforske bærekraftige løsninger og nye måter å tilberede maten på, innpakket i en skandinavisk stil. Takket være Bocuse d'Or Europe, kan vi vise frem disse kvalitetene til enda flere, styrke fagets omdømme og attraktivitet og sette norsk matproduksjon på verdenskartet. Det er utrolig stas at arrangementet skal skje i hjertet av European Region of Gastronomy – i Trondheim. Byen har virkelig lykkes med å skape et fantastisk serveringstilbud med restauranter som Credo, Speilsalen og Fagn, og fortjener å få dette ærefulle oppdraget som vertskap for verdens mest prestisjefulle kokkekonkurranse, sier hun.

Bocuse d’Or har et enormt fokus satt på håndverk, faglighet og prestasjoner i verdensklasse. Konkurransen har siden sin første utgave i 1987 inspirert kokker over hele verden, og skaper sterke internasjonale nettverk mellom dyktige kokker på tvers av landegrensene.

Fire jublende kokker med medaljer rundt halsen som holder en gavesjekk på 600 euro, og en Bocuse-statuett i bronse høyt hevet. Foto.

Bocuse d'Or Europe er Europas mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Mesterskapet og vertsbyen får stor oppmerksomhet i internasjonale medier, og samler mat- og bransjeinteresserte fra hele Europa. Dette bildet er fra Bocuse d'Or Europe i Budapest i 2022, der Filip August Bendi og Team Norway kom på en imponerende tredjeplass. Foto: Tom Haga

Les også: Bronse til Norge i Bocuse d'Or Europe 2022

Stor anerkjennelse

Prosjektleder Hans Petter Øien Kvam, fra Næringsforeningen i Trondheimsregionen, mener at regionen kan takke engasjementet gjennom mange år fra et samlet Trøndelag, for at valget falt på Trondheim.

– Dette er en stor anerkjennelse av en solid strategisk satsing og prioritering i Trøndelag. At vi blir valgt av en av verdens sterkeste merkevarer innen gastronomi, til å være vertskap for konkurransen, gjør oss stolte på vegne av hele regionen.

 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Et portrettbilde av en ansatt

Bronse til Norge i Bocuse d'Or Europe

Filip August Bendi vant bronse i Bocuse d'Or Europe i Budapest.  Norge og Team Norway er dermed videre til verdensfinalen i Lyon i januar 2023. Danmark og Ungarn kom på henholdsvis første- og andreplass.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: