Bronse til Norge i Bocuse d'Or Europe

Publisert

Fire jublende kokker med medaljer rundt halsen som holder en gavesjekk på 600 euro, og en Bocuse-statuett i bronse høyt hevet. Foto.

Foto: Tom Haga. Foto: Tom Haga

Filip August Bendi vant bronse i Bocuse d'Or Europe i Budapest.  Norge og Team Norway er dermed videre til verdensfinalen i Lyon i januar 2023. Danmark og Ungarn kom på henholdsvis første- og andreplass.

Filip August Bendi i dyp konsentrasjon under Bocuse d'Or Europe 2022. Foto: Norsk Gastronomi. Foto: Norsk Gastronomi.

Bocuse d’Or er verdens mest prestisjefylte konkurranse i kokkekunst. Europafinalen velger de ti europeiske kandidatene som går videre til verdensfinalen.  Med tredjeplassen i Budapest er Team Norway sikret en plass i den   finalen Bocuse d'Or, som arrangeres i Lyon i januar 2023.

Team Norway består av kandidat Filip August Bendi, commis Leon Haarberg Nilsen og coach Christopher W. Davidsen. Sven Erik Renaa er teamets president, mens Bent Stiansen var norsk dommer i konkurransen. 

Med tredjeplassen i Budapest er Filip August på god vei mot å oppfylle barndomsdrømmen om pallplass i Bocuse d'Or i Lyon. 

– Jeg har jo tenkt på Bocuse siden før jeg begynte på kokkeskolen, fortalte han før konkurransen i Budapest. 

Les også: Møt team Norway 2022

Forbilder for hele bransjen

– Det er helt rått med pallplass til Team Norway, som har nedlagt tusenvis med treningstimer for å nå målet. Filip August og hele laget er fantastiske forbilder og ambassadører for kompetanseheving og rekruttering til bransjen, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Dette er bronsemenyen

Bla deg gjennom Team Norways Bocuse d'Or Europe -meny nedenfor. Alle bilder Fotograf Tom Haga.

Norge blir vertsland i 2024

Under konkurransen i Budapest ble det annonsert at Bocuse d'Or Europe 2024 skal arrangeres i Trondheim. Det er en stor heder for Norge, for trondheimsregionen og norsk gastronomi som helhet.

- Dette er en ærefull oppgave som skaper store muligheter for Norge som matnasjon, og for regionene til å vise sin særegenhet. Konkurransen samler de beste kokkene i Europa, og arrangementet bidrar til å sette de sterkeste lyskasterne på hele Norges gastronomiske miljø og potensialet som ligger her, jubler Arne Sørvig, daglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi.

Les mer om Bocuse d'Or Europe i Tronheim her

Dette er vinnerne i Bocuse d'Or Europe 2022

Gull: Danmark

Sølv: Ungarn

Bronse: Norge

Beste tallerkenrett: Storbritannia

Beste fatrett: Sverige

Beste commis: Sverige

 

 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: