Teknologi og digitalisering er viktig for reiselivet

Publisert

Bildekollage av foredragsholdere på TechPoint 2022. Grafikk

TechPoint Travel 2022 har en rekke spennende foredragsholdere på programmet. Kilde: Techpoint Travel.

Techpoint er blitt en viktig møteplass i Norge som kobler næringslivet på tvers av bransjer sammen. – For reiselivet, som en viktig fremtidsnæring, er digitalisering, teknologi og omstilling noe vi må være i front på, sier NHO Reiseliv-direktøren.

– Reiselivet er en av de viktigste fremtidsnæringene, og da må vi også følge med på utviklingen. Teknologien byr på utrolige muligheter både når det gjelder det å kommunisere med gjestene og å bruke teknologi for å gjøre driften mer lønnsom og mer bærekraftig. Derfor er denne konferansen så viktig for å dele og høste erfaringer og få ny input og ideer, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.​

Administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold skal på scenen under årets Techpoint konferanse.

Konferansen Techpoint, tidligere Norwegian Digital Travel Conference, arrangeres i år for niende gang. 

Gjennomtenkt digitalisering viktig 

En av foredragsholderne er Else Storaas fra reiselivsbedriften Søstrene Storaas.  

– Det er veldig viktig for oss å være on point når det kommer til digitalisering, og vi har gjort så mye de siste årene. Men vi er også veldig opptatt av at alt vi gjør skal passe med verdiene våre, og ikke gå på bekostning av kundeopplevelsen. Personlig er en av våre verdier og da kan for eksempel ikke vi i fremtiden gå over til digital inn- og utsjekk uten å tenke nøye igjennom hvordan vi kan ta igjen det personlige på et annet plan, sier Else Storaas, salgs- og markedsansvarlig ved Søstrene Storaas.  

Techpoint Travel byr på dypdykk om hvordan tech og data kan bidra til rekruttering, bærekraftig omstilling og uforglemmelige gjesteopplevelser i reiselivsnæringen.  

– Techpoint er blitt en viktig møteplass i Norge som kobler næringslivet på tvers av bransjer sammen. På den måten kan vi alle lære av de beste. Programmet på årets Techpoint treffer svært godt med tanke på de utfordringer og muligheter næringslivet står overfor akkurat nå, både når det gjelder klima og fornybarhet, digitalisering og omstilling, sier Krohn Devold.  

Fem gode grunner til å delta på TechPoint Travel 2022 

Teknologien gir nye muligheter 

Selv om teknologi og digitalisering ikke kan erstatte det personlige møtet i reiselivet har bransjen mye å hente på å være gode på dette feltet.  

– Vi har valgt å bruke tid på synlighet og bygge tillit gjennom sosiale medier, og blant annet under pandemien var vi opptatt av å ikke stoppe synligheten vår her. Vi gjorde ulike stunt for å holde på kjerne-heiagjengen vår i sosiale medier, vise at vi er her og at vi ville overleve. Et annet eksempel er at vi i 2020 gikk over til flisfyring, og er nesten selvforsynt med varme. Denne styres gjennom en app som Jarle Storaas, faren vår, kontrollerer og uansett hvor han er kan han følge med på dette. Det er viktig å kunne følge med på bedriften selv om du kanskje ikke er akkurat der, sier Storaas.

Tre kvinner som ler. De står i en innhegning og er omgitt av griser. Foto.

Søstrene Henriette, Else og Solveig Storaas driver reiselivsbedriften Søstrene Storaas. Else, i midten, skal på scenen på Techpoint. Foto: Helge Eek | Søstrene Storaas Hotell

Mange dyktige foredragsholdere 

Blant foredragsholderne er Kahoot-gründer Johan Brand, Tine Austvold Jensen fra Google Norge, Næringsminister Jan Christian Vestre, Kari Anna Fiskvik fra Nordic Choice Hotels og Sigrun Gjerløw Aasland fra Zero, i tillegg til NHO Reiselivs Kristin Krohn Devold og politisk rådgiver på kompetanse og rekruttering, Henrik Hamborg. Over 40 foredragsholdere vil dele sin kunnskap og erfaringer om det teknologiske skiftet, bærekraftig verdiskapning og fremtidens arbeidsliv, og Storaas gleder seg til å høre de andre foredragsholderne.  

Se hele programmet her 

– Blant annet gleder jeg meg til å høre Anita Krohn Traaset. Hun er en sterk kvinne som jeg og søstrene mine har sett opp til lenge. Jeg gleder meg til alle foredragsholderne, få input og ikke minst det å kunne møtes fysisk på en konferanse. Etter koronapanemien er jeg ekstra takknemlig for å kunne det, sier Storaas. 

Techpoint-konferansen strekker seg over to dager, med mulighet for å velge mellom parallelle spor på konferansens andre dag. Det gir mulighet for både bredde og dypdykk. Sporet Techpoint Travel er satt sammen av Visit Sørlandet i samarbeid med Innovasjon Norge og NHO Reiseliv.   

 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Takeaways fra Techpoint Travel 2022

Teknologi kan gjøre reiselivet bedre for gjester og bedrifter. Og mulighetene er her nå. Vi må bare se dem, bruke dem riktig og våge å sette i gang. Her kan du se bildene og lese noen av høydepunktene fra Techpoint Travel 2022.

Techpoint Travel i Kristiansand

Techpoint og Techpoint Travel er Norges raskest voksende tech- og næringslivskonferanse. Her møtes bedriftsledere på tvers av bransjer for å lære og inspirere hverandre om digitale trender og muligheter for norsk reiseliv.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: