Takeaways fra Techpoint Travel 2022

Publisert

Techpoint Travel 2022

Natt til 2. desember ble Nordic Choice Hotels teknologisystemer angrepet av en av verdens mest sofistikerte hackergrupper. På Techpoint Travel 2022 fortalte selskapets VP of Technology, Kari Anna Fiskvik, om hvordan selskapet løste krisen ved å sette fart på et bærekraftsprosjekt, og om møtet mellom mennesker og teknologi i en bransje som elsker det fysiske møtet mellom mennesker. Foto: South Coast Creative | Techpoint

Teknologi kan gjøre reiselivet bedre for gjester og bedrifter. Og mulighetene er her nå. Vi må bare se dem, bruke dem riktig og våge å sette i gang. Det er noe av hva vi tar med oss fra Techpoint Travel 2022.

Techpoint  og Techpoint Travel samlet over 800 mennesker og 50 foredragsholdere på Kilden konserthus i slutten av september. Konferansen samlet næringslivs, - teknologi, - og reiselivsledere fra hele landet i sørlandsbyen, der Visit Sørlandet, sammen med NHO Reiseliv og Innovasjon Norge, var arrangørene bak reiselivssporet Techpoint Travel på dag to.

Reiselivet spiller på lag med teknologi og trender 

Kristin Krohn Devold fra NHO Reiseliv og Aase Marthe Horrigmo stod for åpningen av Techpoint Travel. Foto: South Coast Creative | Techpoint

Reiselivet og virkeligeligheten til norske reiselivsbedrifter har blitt annerledes etter pandemien. Men koronatiden understreket samtidig hvor agil og smidig reiselivsbransjen er, og hvor raskt bransjen er til å ta bruk ny teknologi og nye verktøy.

Reiselivet er en bransje om snur seg fort rundt, ser nye muligheter og utvikler seg hele tiden. Det kan være utfordrende å drive lønnsomt mens man hele tiden er i endring, men mange trender spiller på lag med Norge som reiselivsdestinajsjon. Vi har et unikt produkt som gjestene etterspør, og vi utvikler stadig bedre verktøy for å optimalisere alt fra rapportering til gjesteopplevelser, undertreket Kristin krohn Devold, fra scenen på Techpoint Travel.

Høydepunkter fra Techpoint Travel 2022

Krohn Devold åpnet Techpoint Travel sammen med Innovasjon Norges Aase Marthe Horrigmo og Synnøve E. Aabrekk fra Visit Sørlandet. Dagen bød på inspirerende innlegg og panelsamtaler fra reiselivsledere og kjente foredragsholdere fra inn- og utland, inkludert Signe Jungersted fra Group Nao,  Else Storaas fra Søstrene Storaas Hotell, Aase Marthe Horrigmo fra Innovasjon Norge, Kari Anna Fiskvik fra Nordic Choice Hotels, Henrik Hamborg fra NHO Reiseliv og Joshua Ryan-Saha fra Traveltech for Scotland.

Bruk karusellen nedenfor for å se bilder og lese mer om noen av høydepunktene fra  Techpoint Travel 2022.

Teknologi skaper arbeidsplasser og grønne muligheter

Norske bedrifter satser sterkt på teknologi og nye løsninger. Det skaper nye arbeidsplasser over hele landet, og danner grunnlaget for grønn og bærekaftig vekst. For som Steffen Syversen sa det under åpningen av Techpoint 2022: Vi kan ikke utvikle en grønn økonomi uten en digital transformasjon.  

 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

  • Trine Knudsen Dabbadie
  • Digitalsjef
En smilende kvinne med NHO REISELIVs logoen på jakka si. Foto.
  • Dagny Øren
  • Bransjesjef

Teknologi og digitalisering er viktig for reiselivet

Techpoint er blitt en viktig møteplass i Norge som kobler næringslivet på tvers av bransjer sammen. – For reiselivet er digitalisering, teknologi og omstilling noe vi må være i front på, sier NHO Reiseliv-direktøren.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: