Fjellvettreglene på flere språk gir tryggere gjester

Publisert

Mennesker som går på ski på et snødekket fjell ved vannet. Foto.

Vandring i Kvalvika i Lofoten. Foto: Alex Conu/VisitNorway.com

Mange utenlandske gjester er dårlig forberedt på norske vinterforhold. At Fjellvettreglene gjøres lett tilgjengelig på flere språk, gir tryggere ferdsel og bedre opplevelser.

En plakat som lister fjellvett regelene på engelsk.

Klikk på bildet for å laste ned plakater med fjellvettreglene på engelsk, tysk og fransk. Foto: DNT

På den årlige Fjellvettdagen 3. april sprer Den Norske Turistforening  og Røde Kors de tradisjonelle Fjellvettreglene på engelsk, tysk og fransk.  At disse er tilgjengelige hos overnattingssteder, opplevelsesbedrifter og områder der utenlandske turister ferdes, kan gi tryggere ferdsel i påskefjellet. 

–Vi ønsker selvfølgelig alle turister som vil oppleve Norge hjertelig velkommen, men trygge turer i norske vinterfjell krever kunnskap. Forholder du deg til Fjellvettreglene ligger veldig mye til rette for at ting skal gå bra, og at du får en flott turopplevelse, sier generalsekretær Dag Terje Solvang i DNT.

Last ned fjellvettreglene her

Fjellvettreglene bør bli eksportvare

Nederst på denne siden kan du laste ned Fjellvettreglene på engelsk, tysk og fransk.
Merete Habberstad i NHO Reiseliv anbefaler at disse e henges opp på aktuelle steder der utenlandske turister vil ferdes i påsken.

– Fjellvettreglene bør bli eksportvare. Norsk reiseliv er opptatt av at fjellturister som er på tur på egenhånd møtes med god informasjon. Vi ønsker å delta i dette tiltaket for å sikre at internasjonale gjester reiser hjem fra ferie i Norge med mer kunnskap om trygg ferdsel i bagasjen enn da de kom, sier kommunikasjonsdirektør Merete Habberstad i NHO Reiseliv.

Snøskred: farevarsel, plakater og materiell

Last ned plakater med QR til oppdaterte skredvarsel, skredkort og felthåndbok for snø- og skredobservasjoner fra Varsom.no.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: