− Sørlandet kan lokke flere konferanser

− En ting som motiverer meg til å jobbe i denne bransjen er at man gir alle en mulighet til å vise hva de duger til, sier hotelldirektør Håvard Solum. Foto: privat.

Håvard begynte i oppvasken, nå er han hotelldirektør. Og tror Sørlandet fremover kan lokke både flere konferanser og utenlandske gjester.

Håvard Solum er hotelldirektør ved Scandic Kristiansand Bystranda, en jobb han har hatt siden oppstart i 2013. Han har også direktøransvar på Scandic Grimstad. Det hele begynte i oppvasken på Restaurant Bryggestua på Levanger som 19-åring, og siden 2003 har Håvard jobbet i Scandic-systemet. Han har også hatt ulike stillinger i inn- og utland, og har også tre år på Norsk Hotellhøgskole.

− En ting som motiverer meg til å jobbe i denne bransjen er at man gir alle en mulighet til å vise hva de duger til. Reiselivet er en næring som har gitt mange unge sin første jobb i tillegg til at vi er svært gode til å inkludere og ta inn personer med minoritetsbakgrunn og spesielle behov, sier Solum.

Dyreparken viktig magnet

Tross flere lokale smitteutbrudd i området, har reiselivet på Sørlandet ikke blitt rammet like hardt som andre steder i landet. Solum forklarer dette med at nordmenn utgjør brorparten av de besøkende, som betyr at bransjen har sluppet unna de verste effektene av innreiserestriksjoner.

− I tillegg er jeg også veldig glad i Dyreparken, som er en utrolig viktig magnet for norske turister. Det betyr enormt mye for reiselivet her på Sørlandet, også nå under pandemien. Så er det jo et nydelig klima her nede som våre norske gjester setter stor pris på, sier hotelldirektøren.

Scandic Kristiansand Bystranda åpnet i 2013 og har vært en stor suksess. Håvard Solum er hotelldirektør, og har også direktøransvar på Scandic Grimstad. Foto: Scandic.

Konferanser og utenlandske gjester  

Solum mener imidlertid at det er et uforløst potensial til å lokke nettopp de utenlandske gjestene til regionen. Han håper at flere i regionen vil jobbe for å tiltrekke seg disse gjestene nå som innreiserestriksjonene gradvis oppheves.

Og at nå som pandemien er på retrett, bør reiselivet jobbe enda mer for å få konferanser til Sørlandet.

− Jeg tror Sørlandet har et stort potensial til å øke antallet større konferanser framover. Med flere gode fasiliteter som er kommer er dette en viktig satsing. Møtebyen Kristiansand jobber aktivt med dette, sier han.

Medlemskap gir enormt mye hjelp

Håvard Solum sier at et medlemskap i NHO Reiseliv betyr at man får enormt mye hjelp når behovet er der. Det merkes nå i pandemien, påpeker han, og viser til at antall medlemmer i NHO Reiseliv har økt betydelig det siste året.  

− Innkjøpsskjeden har forhandlet frem svært gode betingelser, og advokatene hjelper når det er behov for det. I tillegg er det viktig at reiseliv har en sterk organisasjon til å fronte våre viktige saker og å framsnakke en næring som er så utrolig viktig i hele Norge. Derfor er den jobben som gjøres politisk opp regjeringen og Stortinget veldig viktig, sier han.  

Nå ser han frem til mer positive tider i bransjen, og oppfordrer flere til å søke seg jobb i reiselivet.

− Reiselivet er en fantastisk flott bransje å jobbe i som jeg virkelig anbefaler varmt. Ingen dager er like og man treffer utrolig mange flotte folk, både gjester og kolleger. Nå skal vi bygge opp næringen igjen og da trenger vi dyktige folk til å jobbe sammen med oss, avslutter Solum.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: