Barnefamilier velger Norge i høst

Publisert

En liten gutt leker en høstdag

Illustrasjonsfoto: Undersøkelsen til NHO Reiseliv viser at det er spesielt mange barnefamilier som skal feriere i Norge i høst.

Fire av ti har planer om å dra på ferie- eller fritidsreise i høst. Av de som skal på ferie i høst, skal 62 prosent feriere i Norge, mens 38 prosent planlegger en tur til utlandet.

Det viser en undersøkelse gjennomført av Ipsos 15. – 29. september blant 1039 respondenter, på vegne av NHO Reiseliv.  NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold mener det er positivt at mange velger Norge i høst:

FERIEMULIGHETER: Norsk reiseliv har et bredt helårstilbud for hele familien, mener administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold. Foto: Per Sollerman.

– Det er veldig positivt for norsk reiseliv at et så stort flertall velger å feriere i Norge i høst. Samtidig er det naturlig at noen ønsker å komme seg utenlands etter lang tid med stengte grenser. Med færre reiserestriksjoner går vi mot en tilnærmet normalsituasjon som også gjør at flere utenlandske gjester kan komme hit fremover. Det vil bli viktig for mange norske reiselivsbedrifter som lever av utenlandske gjester, sier hun. 

Barnefamilier velger Norge

Undersøkelsen viser at det er spesielt mange barnefamilier som skal feriere i Norge i høst. Nær tre av fire respondenter som skal på ferie med barn under 18 år i husstanden, sier at de legger årets ferie til Norge.  

– I pandemien har norsk reiseliv vært flinke til å omstille seg til et bredere helårstilbud for hele familien, og det er gledelig å se at så mange barnefamilier velger å ta i bruk dette i høst. For mange hoteller vil det også bli viktig å få i gang det viktige kurs- og konferansemarkedet fremover. Og så håper jeg mange bedrifter arrangerer et etterlengtet julebord for sine ansatte. Både hotell- og restaurantbransjen trenger en god julebordsesong i år, sier Krohn Devold.

Den største andelen skal besøke familie og venner eller feriere på hytta i høstferien, men det er også mange som skal bo på hotell:

  • Besøk til familie og venner (30 prosent)
  • Hytteferie (29 prosent)
  • Hotellferie eller lignende (23 prosent)
  • Storbyferie (19 prosent)
  • Leie via Airbnb (3 prosent)

Klimahensyn viktig for unge reisende    

I undersøkelsen sier hele 53 prosent av respondentene mellom 18 – 29 år, seg enig eller delvis enig i påstanden om at en av grunnene til at de velger å dra på ferie- eller fritidsreise i Norge i høst, er et ønske om å reise mer klimavennlig. Her skiller de unge seg ut fra eldre aldersgrupper, som ikke prioriterer dette like høyt i sine svar. Reiselivsdirektøren peker på trenden om at unge i større grad kan komme til å prioritere mer kortreiste destinasjoner i eget land fremover.  

– Vi vet at de yngre er spesielt opptatt av klima- og bærekrafthensyn, og det er ikke overraskende at det kan påvirke reisevaner fremover. I tidligere undersøkelser har vi sett at unge har sagt at de vil velge å feriere i Norge fremfor utlandet etter pandemien, og disse tallene styrker den påstanden. Mange yngre reisende vil ha spektakulære naturopplevelser eller storbyferier som kan by på en servering- og utelivsbransje i verdensklasse. At yngre nordmenn vil velge Norge er gode nyheter for veksten i reiselivet i årene som kommer, sier hun.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: