Rekordmange skal på påskeferie i Norge

Publisert

POPULÆRT: På spørsmål om hvilke ferieformer som best beskriver påsken svarer 66 prosent nordmenn at de skal på hytta. Friluftsliv (4 av 10) og skiaktiviteter (1 av 4) er de mest populære aktivitetene. Foto: Ola Matsson / Trysilguidene.

Annenhver nordmann skal på påskeferie i år. Av disse skal 85 prosent feriere i Norge. – Aldri før har vi målt et så høyt antall som skal på ferie i Norge i påsken, sier NHO Reiseliv-direktøren.

GLAD: Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv, er utrolig glad for at rekordmange nordmenn velger Norge også denne påsken. Foto: Per Sollerman.

NHO Reiselivs årlige “påskegallup”, gjennomført av Norstat blant 1015 respondenter i perioden 16. - 23. mars, viser at 1 av 2 har planer om å reise på påskeferie. 2 av 10 tar ferie hele påskeuken, mens 3 av 10 skal reise bort deler av påsken. Av de som skal på påskeferie svarer 85 prosent at de skal feriere i Norge (til sammenligning svarte 78 prosent det samme i 2019). Det er det høyeste antallet siden NHO Reiseliv startet å kartlegge nordmenns påskeplaner i 2014. 19 prosent skal feriere i utlandet.  

Jeg tror mange kommer til å sette ekstra stor pris på årets påskeferie. I 2020 var det hytteforbud i påsken og i fjor var det full skjenkestopp og mange stengte hoteller og restauranter. I år kan vi reise hvor vi vil, nyte god mat og drikke og danse på afterski etter en lang dag i skibakken. På vegne av norsk reiseliv og skidestinasjonene spesielt er jeg utrolig glad for at rekordmange nordmenn velger Norge også denne påsken, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv. 

De fleste planlegger hytteferie, men flere enn før skal bo på hotell   

På spørsmål om hvilke ferieformer som best beskriver påsken svarer 66 prosent at de skal på hytta. Friluftsliv (4 av 10) og skiaktiviteter (1 av 4) er de mest populære aktivitetene. Gode mat og vinopplevelser, byferie, spa og kulturopplevelser er også populært (2 av 10). Nær 4 av 10 skal besøke venner og familie. 7 prosent skal bo på hotell i påsken og det er det høyeste antallet NHO Reiseliv har målt siden 2014 (i siste undersøkelse fra 2019 svarte 3 prosent at de skulle bo på hotell).  

Få høytider har flere tradisjoner ved seg enn påsken, og for mange er det en sterk tradisjon å feire påsken på hytta med familie og venner. Men flere skal bo på hotell i år enn vi har sett i de tidligere undersøkelsene, og det er ekstra hyggelig for hotellene som har jobbet beinhardt under pandemien for å tiltrekke seg flere norske gjester, sier Krohn Devold.   

Optimisme foran årets sommersesong  

Det er fortsatt mange som ikke har lagt planer for sommerferien enda, men foreløpig svarer 23 prosent at de planlegger ferie i Norge. 14 prosent planlegger ferie i utlandet, mens 19 prosent planlegger ferie i både Norge og utlandet. 45 prosent har ikke lagt planer enda.  

Jeg er svært optimistisk med tanke på årets sommersesong og det er mye som tyder på at mange nordmenn vil feriere i Norge også denne sommeren. Det er så utrolig mye kult og unikt å oppleve rundtomkring i landet vårt. Og for noen fantastiske restauranter vi har! Vi har virkelig lykkes med å bli en matnasjon som kan måle seg med flere av storbyene i Europa. Man trenger ikke reise langt for å få den perfekte sommerferien, eller langhelg med gode venner, avslutter Krohn Devold. 

Viken og Vestland topper listen over de mest populære fylkene å reise til i sommer med 22 prosent som svarer at de skal reise dit. Agder (19 prosent), Vestfold og Telemark (19 prosent) og Innlandet (18 prosent) er også populære reisemål i sommer. Resten fordeler seg slik: 15 prosent har planer om å besøke Oslo, 14 prosent har planer om å dra til Nordland og Trøndelag, 12 prosent til Møre og Romsdal, 11 prosent til Troms og Finnmark og 8 prosent til Rogaland.  

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: