NHO Reiseliv i møte med næringsministeren om ytterligere tiltak for reiselivet

Publisert

To smilende kvinner stående inne på et kontor. Foto.

Næringsminister Iselin Nybø (t.v) og NHO Reiseliv-direktøren Kristin Krohn Devold møttes i dag for å diskutere ytterligere tiltak for reiselivsnæringen. Foto: NHO Reiseliv

NHO Reiseliv-direktøren møtte næringsminister Iselin Nybø for å diskutere situasjonen til reiselivet, og ytterligere tiltak som kan hjelpe næringen utover høsten.

NHO Reiseliv-direktøren var klar på at det er helt nødvendig med ytterligere tiltak for å hjelpe reiselivet gjennom høsten og utover 2021: 

─ Mange reiselivsbedrifter, særlig i distrikt-Norge, har hatt en god juli måned med godt besøk. Det er vi veldig glade for, men det snur ikke om på situasjonen for reiselivsnæringen som fortsatt er hardt rammet av koronakrisen. Høsten er høysesong for kurs- og konferanser, men bransjen melder om få bookinger de neste månedene. Hoteller, restauranter og opplevelsesbedrifter over hele landet går en usikker sensommer og høst i møte, og vi risikerer mange oppsigelser de neste månedene, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.  

5 tiltak som kan hjelpe reiselivet: 

NHO Reiseliv-direktøren presenterte 5 tiltak hun mener myndighetene bør forlenge eller få på plass: 

  • Permitteringsordningen må forlenges til over nyttår slik at bedriftene slipper å si opp ansatte unødig. 
  • Kompensasjonsordningen må forlenges ut året og ordningen må forbedres for sesongbedrifter. 
  • Den lave momssatsen på 6 prosent må forlenges ut 2021. Videre krever NHO Reiseliv en harmonisering av serveringsmoms (25 prosent) og matmoms til 15 prosent. 
  • Fjerne antallsbegrensningen på arrangementer (i dag er maksgrensen for antall deltakere på arrangement 200). Å øke tillatt antall på arrangementer med klare smittevernsføringer vil kunne sette fart på forretningsmarkedet igjen.
  • Kravet om bordservering av alkohol- reglene oppleves som lite konsekvente og ulogiske og vanskeliggjør driften for svært mange. 
God dialog med myndighetene  

─ Disse tiltakene er helt nødvendige, og kan bidra til å hjelpe reiselivet gjennom høsten og utover 2021. Så lenge myndighetene opprettholder strenge smittevernregler og pålegger bransjen strenge restriksjoner, må reiselivet fortsette å få økonomisk støtte og hjelp til å komme seg gjennom krisen. Vi hadde et godt møte med næringsministeren i dag, og på onsdag skal vi møte arbeidsministeren - så vi har allerede kommet godt i gang etter ferien, og vil ha tett dialog med begge statsrådene utover høsten, avslutter Krohn Devold.  

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: