NHO Reiseliv

Innhold

Par spiser middag hos 29|2 Aurland

29|2 Aurland. Foto: Montag

Serveringsmomsen og «take away»-momsen må ha samme sats, ikke to ulike satser slik som i dag.

Bakgrunn

Gjester som spiser på restaurant, betaler 25 prosent merverdiavgift.  Gjester som i stedet velger å ta maten med seg, betaler 15 prosent merverdiavgift. Dette momsskillet ble innført i 2001.

Argumentasjon

Vi lever i en tid der svært mange er opptatt av sunn og hjemmelaget mat med lokale, gode råvarer. NHO Reiseliv mener det er et paradoks at skatten på kokkelaget restaurantmat er betraktelig høyere enn på hurtigmat fra bensinstasjoner og hurtigmat-kiosker.

NHO Reiseliv mener næringsmidler må behandles likt når det gjelder merverdiavgift, uavhengig av restaurantens eller serveringsstedets innretning. Det vil sikre like konkurransevilkår for aktører innen matsalg, og samtidig forenkle avgiftssystemet for både næringsliv og forbruker. 

En harmonisering av merverdiavgiften for disse aktørene må prioriteres.

Viktige dokumenter

#serveringsmoms: Twitter
nhoreiseliv.no/serveringsmoms

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva som er problemet. Oppgi gjerne e-post slik at vi kan kontakte deg tilbake:

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: