Vil det være mulig å kun søke kompensasjon for desember 2021?

Publisert

Næringsministeren sa på pressekonferanse fredag, at bedrifter kan søke kompensasjonsordningen separat for november og desember. Foto: Regjeringen.no / Skjermdump.

Midt under presentasjonen av ny lønnsstøtteordning, kom det en viktig opplysning som druknet litt i alt mylderet:  Regjeringen har hørt etter og vil åpne for at bedriftene kan skille november og desember i kompensasjonsordningen som åpnes for søknader over nyttår.

På pressekonferansen om lønnsstøtteordningen, som ble avholdt fredag 17. desember, kom det frem at regjeringen vil åpne for at bedrifter som søker på kompensasjonsordningen, kan søke på november og desember separat. Det ble ikke nevnt om hvorvidt omsetningstapet for desember sammenliknet med desember 2019 skal være høyere enn de nevnte 20 prosent for november og desember samlet. Det er det naturlig at næringsdepartementet kommer med informasjon med så snart som mulig. 

— Vi har forsøkt å få dette bekreftet fra NFD mandag og tirsdag, og de har sagt at de har forståelse for at det haster og at det vil bli lagt ut informasjon på deres nettsider i løpet av dagen, men dette var ikke på plass tirsdag klokken 10.35. Det mener vi er for dårlig når det er noen få dager igjen før fristen om å evt. trekke permitteringsvarsel for å motta lønnsstøtte , sier sier Kjersti Aastad, politisk rådgiver i NHO Reiseliv.

— Vi vet at dette er en viktig del av det regnestykket dere som bedrifter nå sitter med for å vurdere om det vil lønne seg å benytte lønnsstøtteordningen eller beholde/iverksette permitteringer, sier Aastad. 

Bedrifter som hadde omsetningstap i november vil, hvis endringen bekreftes, fortsatt ha anledning til å også søke for denne måneden.  

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: