Økt maksbeløp per ansatt og utsatt frist for å hente tilbake permitterte for lønnsstøtte

Publisert

Med disse justeringene, håper og tror vi noen flere bedrifter vil bruke lønnsstøtte-ordningen, men mange vil fortsatt måtte permittere pga "alle eller ingen"  prinsippet,  sier Kristin Krohn Devold.

Mandag 20. ble det enighet i Stortinget om å øke maksimalt støttebeløp per ansatt til 40 000 per ansatt, i tillegg til to dagers ekstra frist til å hente tilbake permitterte ansatte som skal med i ordningen.

— Med disse justeringene, håper og tror vi noen flere bedrifter vil bruke lønnsstøtte-ordningen, men mange vil fortsatt måtte permittere pga "alle eller ingen"  prinsippet,  sier Kristin Krohn Devold.

Politikerne har lyttet; nå er 30.000 blitt til 40.000kr, bedriftene får utsatt tid til å tenke og regne, vi får bruke okt/nov 2021 som sammenlignings-grunnlag for omsetningssvikt i lønnsstøtten. Vi er glade for at regjeringen og SV har lyttet til oss og vært i dialog med ESA, og nå har lagt frem en forbedret ordning med høyere tak for lønnsstøtte per ansatt. Devold mener også at den utsatte fristen til torsdag gjør at bedriftene får bedre tid til å sette seg inn i en komplisert ordning.

Etter endringene i lønnsstøtteordningen som ble presentert på fredag 17. desember, annonserte regjeringen i tillegg endringer i hvilke måneder som kan brukes for sammenlikning søndag 19. desember. 

— Næringsministeren nevnte også at vi skal slippe å se november og desember sammen i kompensasjonsordningen sier Kristin Krohn Devold. Nå gjelder det at alle deler av regnestykket kommer på plass så snart som mulig. 

— Det hjelper å holde sammen, selv om vi fortsatt synes "alle eller ingen" regelen er helt urimelig, sier Administrerende direktør i NHO Reiseliv.  Vi vet at prinsippet om "alle eller ingen" gjør at en del bedrifter ikke kan bruke ordningen. Så det er fortsatt forbedringspotensial her, så flest mulig ansatte kan gå julen i møte uten å måtte frykte permittering.

Næringsdepartementet har lovet at de skal publisere detaljene om hvordan november og desember skal sees på hver for seg på sine nettsider i løpet av mandagen. Les mer: Vil det være mulig å kun søke kompensasjon for desember?

Les mer om den justerte lønnsstøtteordningen på regjeringens sider her. 

Siste nytt

  1. Bodø på hotelltoppen i juni

    Bodø topper hotellstatistikken blant de norske storbyene i juni. Nå bør det jobbes strategisk for å sikre at dette gir en varig utvikling og at Bodø styrkes som en reiselivsdestinasjon, sier Hans Christian Hansson i NHO Nordland.

  2. Lanserer campingvettregler

    Campingsesongen er godt i gang. Å følge campingvettreglene gir en tryggere og hyggeligere campingferie.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: