Campingnæringen i Loen og Stryn ønsker å gjøre camping enda tryggere

Publisert

Før 1. mars 2022 hadde ikke campingnæringen en felles brannlov. Tidligere ble avstanden mellom campingenhetene tolket forskjellig fra kommune til kommune og fra brannvesen til brannvesen. Slik er det ikke lenger. Foto: Per Sollerman.

Den nasjonale brannveilederen ble nylig iverksatt for campingnæringen.

NHO Reiseliv skal i samarbeid med brannvesenet i Stryn og Loen, de nærliggende kommunene og over ti campingplasser i området, gå igjennom den nye forskriften om brannsikkerhet som tredde i kraft 1. mars i år.

— Både myndigheter og aktører er omforent om at regelverket både er komplekst og svakt i regulering av campingplasser. Nye justeringer i Plan- og bygningsloven med revidert Teknisk forskrift og veiledning til forskrift er ment å forenkle og tydeliggjøre kravene, sier Jarle Buseth, bransjesjef for camping i NHO Reiseliv.

Loven har blitt tolket forskjellig: — Utfordrende

Buseth sier det har vært utfordrende å ikke ha en felles brannlov for campingplassene. Før har loven blitt tolket forskjellig fra kommune til kommune og fra brannvesen til brannvesen.

— Noen har eksempelvis tenkt at et spikertelt er et byggverk som krever 8 meter mellom en annen campingenhet, nabokommunen har kanskje tolket det som et midlertidig bygg og hatt 3 meter. Andre kommuner har kanskje ikke brydd seg i det hele tatt, utdyper han.

— Nå er vi glade for å endelig ha fått på plass en nasjonal brannveileder, det sikrer en felles lov om avstand mellom campingvognene som er viktig for hele campingnæringen. Det vil gjøre det enklere for alle parter å forholde seg til samme regler.

Les mer og last ned brannveilederen for campingplasser her
Andre aktuelle saker som vil bli diskutert under temakvelden:
  • Eiernes plikt til internkontroll
  • Fokus for branntilsyn 2022
  • Andre brannforebyggende tiltak for campingplasser
  • Innlegg fra Flo Brannsikring AS

Temakvelden blir gjennomført ved Stryn Kulturhus (Tingsalen) onsdag 27. april kl. 17.00.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Mann i jakke med NHO Reiseliv-logo. Foto.
 1. Viktig dom for campingnæringen

  NHO Reiseliv har vunnet frem i en sak som omhandler retten til å si opp en fast plass (sesongplass) på en campingplass. Dommen er prinsipiell og viktig for campingbransjen.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: